Haber

Hatay’daki depremde kızını kaybeden acılı anne o anları anlattı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta arka arkaya 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Büyük sarsıntı 11 ilde yıkıma neden oldu.

Hatay’ın Kırkhan ilçesinde 3 katlı binanın 2’nci katında oturan Zaide Sarcan (47), kızı Fatmanur Sarcan (30) ile birlikte depreme yakalandı.

Şiddetli sarsıntıyla uyanan Zaide Sarcan, kızıyla birlikte enkaz altında kaldı.

Kurtarıldı, kızı öldü

Sarcan yaklaşık 12 saat sonra kalça kemiği kırılarak enkazdan çıkarılırken, kızı Fatmanur Sarcan enkaz altında yaşamını yitirdi.

Gaziantep Devlet Hastanesine kaldırılan Zaide Sarcan, burada tedavisinin ardından babasının arkadaşı tarafından Konya’ya getirildi.

Zaide Sarcan, babasıyla birlikte Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

“Duvarlar yılan gibi kıvrıldı”

Depremin ardından kızını enkaz altında kalarak kaybeden anne Zaide Sarcan, yaşadıkları tedirginlik anlarını gözyaşları içinde anlattı.

Saat 03.00 gibi tuvalete kalktım ve sonra geri gelip yattım. Hafif bir sarsıntı hissettim, sonra kızım bana ‘hadi anne hadi aşağı inelim’ dedi. Bu sırada biz aşağı inemeden duvarlar yılan gibi kıvrıldı ve çatı üzerimize kapandı.

“Anne sen ölme ben ölürüm dedi Allah dileğini yerine getirdi”

Ben enkaz altındayken kızım hep elimi tuttu, onunla konuştuk. Sonra bana ‘Anne ölme, ben öleceğim’ dedi. İmdadıma yetiştiklerinde bile kızımın sesi hâlâ duyuluyordu. Sonra bana kızımın öldüğünü, keşke ölmeseydi dediler. Çok mahvoldum, bir meleğim vardı. Artık nasıl dayanacağımı bilmiyorum. Gülmeyi severdi. Hayata çok güzel bakardı ama kızım bana ‘Senin acına hiç dayanamıyorum’ derdi. Allah dileğini kabul etti. Dünyada kendisi için beni terk etti, kendini aldı. Daha sonra Gaziantep’te bir hastaneye gittik ve orada kaldım. Babamın asker arkadaşı kendi arabasıyla bizi buraya getirdi. Tanrı onları korusun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu