Haber

Bolu Göynük’te Yıldırımın Neden Olduğu Yangına Müdahale Sürüyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda çıkan yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

Aşağıkınık köyü mevkiindeki ormanlık alanda dün öğleden sonra yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışma yapılıyor.

Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 20 hektarlık alanda etkili olan yangın bölgesinde söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, Bolu Valiliği koordinasyonunda 8 helikopter, 15 sprinkler, 20 ilk müdahale aracı, 3 greyder, 3 dozer, 2 hafriyat makinesi, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı ile toplam 8 görevde bulunduğu belirtildi. Yangına müdahale için helikopter ve 54 araç kullanıldı.

Açıklamada, 4 jandarma, 110 orman işçisi ve 35 vatandaşın da bulunduğu 149 kişinin yangını söndürmeye çalıştığı belirtilirken, yangını söndürmek için büyük bir özveriyle çalışan işçilere ve duyarlı vatandaşlara teşekkür edildi.

Ortama hava müdahalesi yapıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan dağlık rüzgar ve yangın alanı nedeniyle havadan helikopterlerle yapılan çalışmalara ortalık verildi.

Kara fıskiyeleri, orman işçileri ve vatandaşların yangını kontrol altına almak için gece boyu görev yapacağı, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava takviyesinin yeniden başlayacağı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu