Haber

Şenol Güneş: “Dışarı çıkma yasağı sağduyuyla alınması gereken bir karardır” -1-

– Şenol Güneş: “Dışarı çıkma yasağı sağduyuyla alınması gereken bir karardır”

Beşiktaş Teknik Menajeri Şenol Güneş:

“Antalyaspor maçı hüsrandı”

“Her an gol atabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz”

İSTANBUL – Beşiktaş Teknik Müdürü Şenol Güneş, seyahat yasağı konusunun sağduyuyla alınması gereken bir karar olması gerektiğini söyledi. Antalyaspor maçında Güneş, sonuç olarak hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Müdürü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlara verilen desteğin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Ülkemiz zor bir dönemden geliyor. Afetler yaşamış bir ülke olarak bir arada olmak kolay bir iş değil. Hem ben hem de ben. Ülkeniz hüzünlü günlerden geçiyor.Kalbimiz zaman zaman çok şey istese de bedeniniz buna engel oluyor.Bu grup için de geçerli.Bu dönemi de atlatacağımızı düşünüyorum.Güzel günler inşallah Gel.Birçok insanımızı kaybettik.Irkı,dini,dili,ülkesi ne olursa olsun kaybettiğimiz tüm insanlara Allah’tan rahmet diliyorum.Yeterince şey oluyor.Ülkemizin büyüklüğü ortaya çıktı.Biz halimizi gördük. böylesine güçlü bir dönemde birlik beraberlik içindedir.Halkımız el ele vermiştir.Zor durumdaki vatandaşların yardımına koşarak beden,maddi ve manevi olarak gitmiştir.Devlet-millet birliğinden fayda görüyorum.Desteğimizi sürdürmemiz gerekiyor. bakmadan insanlar ve dünya için değerli olan her şeyde. dünyanın her yerinden samimi yardım geldi. Olumlu tarafından bakalım, hayat ders verdi, bedeli ağır oldu. Sıkışırsak hiçbir şey yapamayız. Aldığımız nefes bile bizim değil ama hayatın başından sonuna sığdırabildiğimiz ne varsa değerlidir. Bu hayatı yaşayamayan çocuklarımız gibi. O tabloyu bile izlemek zor. Burada yapılması gereken, tüm insanlık olarak yaşamaya ve düzenli olmaya zaman ayırmamız gerektiğidir. Yapmamız gereken yeniden başlamak ve elimizden gelen güçle etrafımıza destek vermek. İnsanları mutsuz edecek o kadar çok dert var ki, biz bunların üstesinden gelecek birlikteliğe sahibiz. Nereye baktığımıza bağlı. Manevi travmalar yaşayacağız. Hep birlikte ayağa kalktık ama aceleye gerek yok. Zamana yaymak lazım” dedi.

“Antalyaspor maçı bir oyundu ve sonucu hüsrandı”

Takım olarak istedikleri yerde olmadıklarının altını çizen deneyimli teknik direktör, şu ifadeleri kullandı:

“Hedeflediğimiz yerde değiliz. Son maç benim için bir oyundu ve sonuç olarak hayal kırıklığı oldu. Bazı eksiklikler vardı. Takım değişikliği yapmak zorunda kaldık. Beşiktaş bir bütün. Dönem başından bugüne kadar; yönetim diğer teknik direktörle başladı benimle devam etti.Oyuncu geliri gider tabanıBeşiktaş öne çıkan kulüpBeşiktaş’ın duruşu var.Asalet,kalp ve grup olarak oynadığımız oyundan keyif aldığımız sonuçları almaya çalışıyoruz. oynamayın.Değişiklik yapıyoruz eksik ama uyum çok değerli.Takım olmak çok değerli.Alınan oyuncularda olumsuzluk yok bence.Eldeki oyuncular da iyi ama istikamete gelmedi. grubu taşıma açısından düşündüğümüz seviye.bazen bahçeye bir bitki diktiğinizde bu bitki çok şey verebiliyor.bazılarında hiçbir şey satın alamıyorsunuz.takı fenomenini çözebiliriz diye düşünüyorum. kendi oyuncularımızla yapalım umduğumuz sonuca gelemedik grup olmalıyız kendiniz olun ve güçlü olun. Kadroyu oluşturmanın teknik, idari ve mental değerleri var.”

“Önemli olan bir ekip oluşturmak ve bunu sürdürülebilir kılmaktır”

Oyuncuların performanslarında dalgalanmalar olabileceğini söyleyen Şenol Güneş, “Geçen seneki Atiba, Josef, Ghezzal gibi oyuncular dönem boyunca doğrudan düşünülen oyuncular. Weghorst, Masuaku, N’koudou Fena oyuncular değiller, iyi oyuncular ama düşündüğümüzü aldık derseniz hayır derim. Gitmek isteyenler oldu.Saiss’in gitme arzusu vardı. O da gitmedi. Son anda o da gitmedi. Hala yarışta olmalıyız. Olaylara oyuncu yönünden bakmamak lazım. Bazen oyuncu performansları zirveye çıkıyor ve bazen başarısız oluyor. Periyodik olarak, onun korkunç olduğunu gösterir. Buna göre takım son 4-5 maçına çıktı. ‘Bu hafta sakatımız yok’ dedim. Ghezzal hafta sonu sakatlandı. Bu hafta takıma 6 oyuncu katılacak. Oyuncuların takım oyununa alışması gerekiyor. Takımı taşıyanları biz taşıyacağız. Olmayanları bırakmak zorunda kalacağız. Temel olan bir ekip oluşturmak ve bunu yapmaktır. sürdürülebilir kılmak. Şu anda kayıp puanlarla gerideyiz. Burada ben sorumluyum. Hiçbir düşüncemiz yok. Kadroya yansıyan kulüp tarafından olumsuz bir şey yok. Oyuncu alındı, hoca alındı, saha var, ekonomik sıkıntı yok. İşimizi yapacağız. Bunu oyunculara da söyledim, bizim işimiz takımı sahada başarılı kılmak” diye konuştu.

“Aldığımız sonuçlar başarı getirmedi”

Borcu azaltarak yola devam ettiklerini ifade eden Güneş, “Borcu azaltarak gidiyoruz. Ödemeler yapıldı, herhangi bir aksama yok. Oyuncunun ekonomik olarak hiçbir alacağı yok. Teknik grup ve işçiler dahil. Başarı elde edin. Aldığımız sonuçlar bize başarı getirmedi, mutsuzum, huzursuzum. Mevcut grup “Çünkü yapabileceğinden daha azını yaptı. Bazı oyuncuların isteklerine rağmen yeterli performansı göstermediğini düşünüyorum” dedi.

“Antalyaspor maçında duygusal bir durum yaşandı”

Antalyaspor maçında depremzede çocuklar için sahaya atılan oyuncaklarla taraftarların çok güzel bir hava yarattığını ifade eden tecrübeli teknik direktör, “Yabancı ve yerli oyuncular ne yapıyor görmemiz lazım. Taraftar eleştirisi olacak. Taraftarlarımız entelektüel seviyesi yüksek, takımı seven ve takımı sahiplenen taraftarlar. Biz bu eleştirileri alacağız, onlara yakışır bir grup oluşturacağız. Son maçta da çok keyifli bir ortam oluşturdular. Çok güzeldi. Alanımızda ülkemizde iz bırakacak, acımızı tüm dünyayla paylaşacak, duygusal ağlamaya yönelen, birlikteliğimizi en üst düzeye çıkaran bir atmosfer yaşadık. O anki duygular herkese geçti.” diye konuştu.

“Dışarı çıkma yasağı sağduyuyla alınacak bir karardır”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Hatayspor’a ve Gaziantep Futbol Kulübü’nün ligden çekilme taleplerine onay vermesine de değinen Güneş, “Kaybedilebilir veya geçmiş maçları kabul edilebilir. Bu tür fikirlerin tartışılmadan kabul edilmemesinin kaos getireceğini söyledim. Tartışmaya gerek yok” diyen lider neden suçlandı, görüşünü dile getirdi. Alınan karar herkesi ilgilendiriyor. Bu sadece Beşiktaş’ın işi değil. Partner kulüpleri ilgilendiren konuda ortak akılla alınmalıydı” dedi. Şenol Güneş, deplasman yasağıyla ilgili olarak, “Deplasman yasağı sağduyuyla alınacak bir karardır. Tartışmaya açıktır. Federasyonu ve Kulüpler Birliği’ni suçlamak istemiyorum. Kurallar konur, herkes uyarılır. Bu kararı kim aldı, neden aldı, neden hızlıca aldı bu işleri. Söyle bana. Kimler yararlandı kimler yararlanamadı. Her zaman zirvedeki takımlara bakarsın ve aşağı bakarsın. Bunlar tartışılmalı. Temel olarak kararları takip ediyoruz. Seyahat yasağı da öyle. Neden başka bir ekip deprem nedeniyle şehirde bire bir katılamıyor? Karar verilsin. Seyahat yasağına katılmıyorum” dedi.

“N’koudou’nun ayrılması için görüşmeler yapılıyordu, sonuçsuz kaldı”

28 yaşındaki futbolcu Kevin N’koudou’nun transferi için görüşmeler yapıldığını ancak söz konusu konudaki görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten Şenol Güneş, “Transferde çok geç kaldık. N’ Koudou’nun bir konusu vardı: “Olacak mı bilmiyorum. Kalmayacak ve oynayacak oyuncu için faydalı olacaktır. Sadece bize değil, oyuncunun iradesine de faydalı olacaktır. Bize faydası olmayacaksa bırakırız” dedi.

“Siyasi laflar bana göre değil”

Siyasi söylemlerin içine çekilmeye çalıştıklarını söyleyen Güneş, “Siyasi tarafa çekildiğimi gördüm. Benim konumum değil. Siyasi bağırmak benim işim değil. Birey olarak, devlet olarak, millet olarak, ülkenin her ferdi değerlidir.Beşiktaş camiasında herkes Beşiktaş’lıdır.Eleştiriyle ayırmam.Memleket birdir.Ne siyasi olarak cevap veririm ne de kendimi ezdiririm.En büyük aile,ulus devlet. Şunu takdir edelim. Hâlâ kısır bir çekişmenin içindeyiz. Eleştiri, karşı tarafı yok etmek değildir. “Sessiz kitleler oluşturmak iyi değil. Gerçeği alıp düzeltmeye çalışacağız. Hükümet iki eleştiri aldı. O zaman Başkan her gün orada. Başkan varsa herkes oradadır. kim olduğun önemli değil Çocuğun kumbarasından 1 TL vermesi daha mantıklı.”

“Masuaku’da kulübün çıkarları doğrultusunda hareket edeceğiz”

Demokratik Kongolu futbolcu Arthur Masuaku’nun takımdaki geleceği sorulduğunda başarılı teknik direktör şu cevabı verdi:

“Geldiğim ilk günlerde sakat olduğu için oynayamadı. Galatasaray maçında Umut vardı, sağ bekte Rosier vardı. İkisi de sakattı. Çalışırken dizinden sakatlandı. Yapmadığını söyledi. ‘Yüke geldim. Ortada son periyotta sakatlık görmedim. Eyüp maçında yarım yarı oynadım, çıkmak istemedi. Kondisyonu iyi oldu. kampta çıkışı devam etti.Genelde o kulvarı tam kullandığında hücum için daha iyi bir oyuncu.Yetenekleri ve oyunculuğu tartışılmaz.Sol ayağı çok uygun ama bazen o kadar kötü ortalara atıyordu ki, yakışmadığı dönemler var tayfur var” diye umut var. O en idealdir. Bu durumda yıl sonunda böyle bir durum söz konusu. Kulübün çıkarlarına göre hareket edeceğiz. Dizinden sakatlığı var. Zayıf olduğu zaman görülür. Şu anda sorunu kaldıracak bir şey yok. Görevden alınması onun lehine olur.”

“Beşiktaş, ayrılma şartıyla Onur Bulut’u satın aldı”

Kayserispor’dan takıma katılan Onur Bulut’un transferi hakkında konuşan Şenol Güneş, “Saiss ve Rosier iyi oyuncular. Rosier geçen sene çok iyi oynadı. Benim geldiğim dönemde dalgalanma yaşadı. Direkt oyuncu” bu yerin Gündemimize gelen oyuncu Onur oldu. Bunlar iyi oyuncular. Gündeme gelince düzelir. Yıl sonunda kulüpler anlaşmaya vardı. Çıkış maddesi 1 milyon Euro verendir. Beşiktaş da maddeye istinaden satın aldı. Kulübüne de para kazandırdı.” .

“Saiss gitmek istedi ama son anda geç kaldı”

Güneş, Faslı futbolcu Romain Saiss’in durumuyla ilgili olarak, “Saiss farklı. Önde gelen, harika, klas bir oyuncu ama milli takıma gitti ve sakatlığı nedeniyle yük oldu. Dışarı çıkmakla suçlandım. sakatlandı sahada.Talihsizlik bu.Sakatlı oyuncuyu sahaya almayacağım.Saiss geldi oynadı üzülmedi.Aynen oyun tarzı olarak Wellinton oynadı.Pahalı oyuncu ama istedi Son anda git.Son anda çok para ödediler ama geç kaldı.Rastgele bir sorun yok.Hiçbir oyuncuyu dışlayamam.Gereksiz değer verilen oyuncu da grupta olursa bizim için bir şans bulabilir. . Daha düzgün oynamalarını bekliyorum. Suçlayıp hiçbir şey yapmamakla yetinmiyorsunuz” dedi.

“Her an gol atabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz”

Aktif ve her an gol beklentisi yaratan bir takım istediğini belirten deneyimli teknik adam, “Hevesli, rakibini hırpalayan, şevkle gol atacak bir takım kurmak istiyoruz. Beşiktaş gol atıyordu. Daha önce 11 maçta 20 gol atmıştık. Şimdi 11 maçta 18 gol attık. Biz bu değiliz. Daha iyi olmalıyız. Yediğimiz gol 14’tü, şimdi 9 oldu” dedi.

“Rahatsızım çünkü Dele Alli’ye doyamıyorum”

İngiliz futbolcu Dele Alli’nin performansından da bahseden Şenol Güneş, “Dele Alli idmanda ve maçta izlediğinde problemsiz bir oyuncu. Baş oyuncudan şikayet edeceksin şikayet etmeyeceksin. Onunla ilgili.Koşma mesafesi açısından bir sorunu yok.Top kazanmaya da başladı.Topu tutma ve şut atmada ağrı çekiyor.Sonuç alamadığım için rahatsızım.Kendimi çok sorumlu hissediyorum.İstediğim gibi. Elimdeki oyuncu güzel olsun.Yeni aldığım oyuncuyla devam edeyim.Yarışacak bazı oyuncular var.Daha güzelleri de çıkar herhalde ama hakkıyla istersek 10-15 milyon.Gedson yaptı İstediğimizi oynamadık. Dünya oynasaydı dünya çapında bir oyuncu olurdu. Nasıl daha iyi olacaklarını görmek için kendimi kontrol edeceğim. Hamle zenginliği ile pozisyon zenginliği sağlamamız lazım” diye sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu