Haber

Şanlıurfa’da 43 yıl sonra verilen kimlik kartı

Şanlıurfa’nın Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, kimliği olmadığı için ilçede vatandaşlık haklarından yararlanamayan Şaha Kuran’a 43 yıl sonra kimlik verdi.

1980 yılında çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Şaha Kuran’ın aradan geçen yıllarda nüfus cüzdanı düzenlenemedi.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Kuran’ın kendisinden haberdar olduğu kimlik kartını almak için İlçe Nüfus Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlere tek tek talimat vererek 5 ay süren süreci adım adım takip etti. .

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından kaymakamlığa davet edilen Kuran’a kimlik kartı Kaymakam Coşkun Doğan ve İlçe Nüfus Müdürü Mahide Öztürk tarafından verildi.

Kimliğine kavuştuğu için mutlu olduğunu anlatan Kuran, “Daha önce Türk vatandaşı olmak için nüfus müdürlüklerine başvurdum ancak mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştığım için gerekli tüm işlemleri takip edemedim. Allah razı olsun. kaymakamımızdan ve devletimizden memnun kaldık. kaymakamımız benim için gerçekten çok uğraştı. doğrusu bunca yıldan sonra kimlik çıkartmak çok zor bir işti. adımlarımı izleyen kaymakamımıza çok teşekkür ederim. pes etmeden adım adım.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Coşkun Doğan, sadece görevini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Her vatandaşın sorununun çözülmesi için çaba sarf ettiğini belirten Doğan, “Daha önce kimlik yetersizliğinden yardımcı olamadığımız hemşehrilerimizin işlemleri artık rahatlıkla yapılabiliyor. Yetkililer birer aracı. vatandaşlara yardımcı olmak için. 43 yıldır bir insanın yaşadığı bir sorunu makamım bana nasip ettiği ve sorumlu bir şekilde çözdüğü için mutluyum. Sorunun çözümünde destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu