Ekonomi

Repare Therapeutics kanser tedavisi için denemelere başlıyor RP-1664

CAMBRIDGE, Mass. & MONTREAL – Klinik aşamada hassas onkoloji şirketi Repare Therapeutics Inc. (NASDAQ:RPTX) bugün Faz 1 LIONS klinik deneyindeki ilk hastanın dozunu duyurdu. Çalışma, TRIM37-yüksek katı tümörleri olan hastalarda PLK4’ü hedef alan potansiyel bir birinci sınıf oral inhibitör olan RP-1664’ü değerlendirmektedir.

RP-1664, çeşitli katı tümör modellerinde derin tümör büyümesi inhibisyonu ve gerilemeler dahil olmak üzere klinik öncesi çalışmalarda umut verici sonuçlar göstermiştir. LIONS denemesindeki güvenlik değerlendirmelerinin ardından, yüksek riskli, tekrarlayan pediatrik nöroblastoma, yüksek TRIM37 değişikliği insidansı ve sınırlı tedavi seçeneklerine sahip bir kansere odaklanan bir Faz 1/2 denemesine geçilmesi planlanmaktadır.

LIONS çalışması (NCT06232408), yaklaşık 80 hastayı kaydetmeyi amaçlayan çok merkezli, açık etiketli bir çalışmadır. Güvenlik, tolere edilebilirlik ve erken antitümör aktivitesini içeren birincil son noktalarla RP-1664’ün güvenliğini, farmakokinetiğini ve ön etkinliğini araştıracak.

RP-1664, katı tümörlerde TRIM37 amplifikasyonu veya aşırı ekspresyonu ile sentetik öldürücü bir ilişkiden yararlanarak çalışır. Yüksek TRIM37, bir dizi katı tümörde ortak bir özelliktir ve yüksek dereceli nöroblastomların yaklaşık %80’inde mevcuttur. RP-1664, şu anda klinik denemelerde olan tek seçici PLK4 inhibitörüdür.

Repare Therapeutics, sentetik öldürücü gen çiftlerini tanımlamak ve hedefe yönelik kanser tedavileri geliştirmek için genom çapında CRISPR tabanlı bir tarama yaklaşımı olan tescilli SNIPRx® platformunu kullanıyor. Şirketin ayrıca klinik ve klinik öncesi gelişimin çeşitli aşamalarındaki başka adayları da var.

Bu yazıdaki bilgiler Repare Therapeutics Inc.’e aittir. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu