Haber

PRINT yaza hazır

BALIKESİR (İGFA) – Sağlıklı içme suyunun kesintisiz temini için dört şubeden yürütülen çalışmaların yanı sıra BASKİ grupları da olası büyük arızalara karşı ekipman ve erzakları ile teyakkuz halinde.

Balıkesir’e; Temiz ve sağlıklı içme suyunun insanlara ulaştırılması için aralıksız çalışan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlardan Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’ne (BASKİ) bağlı ekipler, ihtiyacı karşılayabilmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. yazın gelmesiyle birlikte yaklaşık 3 milyon artacak olan nüfus ve sağlıklı içme suyu sağlamak. BASKI ekipleri bir yandan hayatını kaybeden içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin sınırlarını yenilerken, bir yandan da; atıksu arıtma tesisi ve yeni depo inşaatı, mevcut atıksu ve içme suyu arıtma tesislerinin bakımı, mekanik teçhizatı, içme suyu depolama ve terfi istasyonu bakım-onarımı, dere ıslah işleri, kanalizasyon şebeke hududu ve kuyu Temizliğini de özverili bir şekilde gerçekleştirir.

BAKTERİYOLOJİK UYGUNLUK ORANI YÜZDE 91

“İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği”ne göre 1 milyon 790 bin 100 kişi kapasiteli 9 adet içme suyu arıtma tesisinden ve 1.200 farklı noktadan alınan su numuneleri; BASKI Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Ağın en uzak noktasından yapılan ölçümler ve kontrol numuneleri sonucunda Balıkesir’de bakteriyolojik uygunluk oranı yüzde 91 olarak belirlendi.

BAKIM VE ONARIM İŞLERİ TAMAMLANDI

Mevcut kırsal mahallelerde 1.154 adet sondaj kuyusu, 160 adet arsenik arıtma çeşmesi, 148 adet terfi merkezi, 1.341 adet içme suyu deposu, bakım onarım işleri, elektrik santrallerinin rehabilitasyonu, havza düzenlemeleri ve arıtma çalışmalarını tamamlayan BASKİ, yaz dönemi .

EKONOMİK HAYATI SONLANDIRAN ŞEBEKELER YENİLENİYOR

431 bin 342 metre kanalizasyon hattı temizleme, 16 bin 294 adi ve vidanjör, Körfez bölgesinde 40 bin 460 metre, Güney Marmara Bölgesi’nde 52 bin 660 metre olmak üzere toplam 206 bin 601 adet imalatını tamamlayan BASKİ il genelinde metre içme suyu ve kanalizasyon şebeke sınırı, Ayvalık Atatürk Ekonomik ömrünü tamamlamış Sarımsaklı Bulvar Sahil Bölgesi’nde toplam 2 bin 137 metre içme suyu şebeke hattı yenileme çalışması tamamlandı.

AKIŞI NET BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Dere ıslah çalışmalarına büyük önem veren BASKİ; Edremit Çayı Hafif ve İdeal Yolu, Gönen Çayı 750 metre, Burhaniye Kadıncık 100 metre, Ayvalık Küçükkuyu Mıhlı Deresi 500 metre ve Edremit Narlı Deresi 400 metre olmak üzere toplam 10 bin metre dere tabanı temizliği ve taş güçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi. 11 bin 750 metre dere temizliği . Terfi istasyonlarının koku giderme sistemlerinin etkin çalışması için mevcut koku ünitelerinin revizyonlarını sağlayan ekipler, Sarımsaklı Sahili’nde bulunan TM4 Terfi Merkezi’nin genel bakım ve onarımlarını tamamlayarak çevre düzenlemesine devam ediyor. AyvalıkŞirinkent Mevkiinde bulunan Maslak Pompa İstasyonu bakım ve onarım çalışmaları da yapılmıştır.

19 bin 339 hektar arazide SULAMA HİZMETİ VERİLİYOR

BASKİ Genel Müdürlüğü, her yıl bünyesine kattığı yeni tarımsal sulama tesisi ile 19 adet 5.532 hektar açık alan ve 39 adet 13.807 hektar olmak üzere toplam 58.19.339 hektar alanda sulama hizmeti vermektedir. Sulama dönemi öncesi işletme sorumluluğunda bulunan 19 adet açık sulama tesisinin hazırlık çalışmaları kapsamında; Yaklaşık 300 bin metrelik bordürün temizlik ve yabani ot çalışması yapıldı.

kovancilarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu