Haber

Nilüferli çocuklar ara tatilde Sait Faik’le buluşuyor

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, orta tatilde çocukları yılın müellifi Sait Faik’in öyküleriyle buluşturuyor. Her gün bir kütüphanede düzenlenen aktiflikte çocuklar usta muharririn öykülerini dinlerken, kütüphanelerle ile ilgili de bilgiler ediniyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, çocukların orta tatilde kitaplarla buluşmaları için bir hafta boyunca her gün bir kütüphanede aktiflik düzenliyor. “Ara Tatilde Sait Faik Okuyoruz” başlığıyla düzenlenen buluşmaların birincisi Misi’de bulunan Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlendi.

“2022 Yılın Yazarı Sait Faik” aktiflikleri kapsamında düzenlenen ve 8- 12 yaş arsındaki öğrencilerin katıldığı buluşmada evvel Çocuk Kütüphanesi tanıtıldı akabinde da öykü okumaya geçildi.

Buluşmada usta muharririn, topraktan, çiftçiden ve bir çiftçinin emeğinden bahsedilen “Karanfiller ve Domates Suyu” isimli hikaye kitabı Kütüphane Müdürlüğü çalışanı Selin Tunç tarafından okundu. Çocuklar da hikayeyi ilgiyle dinledi.

Okumanın akabinde da Nilüfer Belediyesi’nin 2022 “İklim Yılı” aktiflikleri çerçevesinde çocukları tarımla buluşturmak emeliyle marul fideleri ekimi anlatıldı ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Birinci kere marul fidelerini toprakla buluşturan çocukların heyecanı görülmeye kıymetti.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, çocukların Sait Faik hikayeleri ile buluşma etkinliklerini bu hafta Üçevler Kütüphanesi, Demirci Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi ve son olarak Akkılıç Kütüphanesi’nde her gün saat 14.00 da sürdürecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu