Haber

Zonguldak’ta kadınları fuhuşa sürüklediği iddiasıyla 9 sanık hakkında 147 yıla kadar hapis isteniyor.

Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi, kadınları fuhuşa sürüklediği iddiasıyla 9 sanık hakkında toplam 147 yıla kadar hapis cezası talebiyle Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 49 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan Servet A. (47) iddianamede, “Bana kadınları soranlara telefonumdaki kadınların fotoğraflarını gösterdim, çektikleri kişinin numarasını verdim. Aranıyor. Karşılığında 50 ile 200 lira arası para aldım” dedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Etik Bürosu ekipleri, fuhuş soruşturması kapsamında Servet A., Hatice Ç., Şerafettin K. ve Şevket K.’nin telefonlarını dinleyerek, sinyal bilgilerini inceledi. Şüphelilerin yaşları 19 ile 48 arasında değişen 8 kadını fuhuşa sürüklediği, teşvik ettiği, fuhuşa yer sağladığı ve fuhuşa yardım ettiği belirlendi. Operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Hatice Ç., Şerafettin K., Servet A. ve Şevket K. tutuklandı. MB, BE, BC, OA, TI da yayınlandı. 27 Ocak’ta tutuklanan zanlılar, 23 Şubat’ta yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu sanık olmadı.

İDDİA HAZIRLANDI: Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 kişi hakkında ‘zincirlenmiş halde fuhuşa teşvik etmek, yaptırtmak veya aracılık etmek veya yer sağlamak’ suçlamasıyla iddianame hazırladı. 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 9 sanık için 147 yıla kadar hapis cezası istendi. Kadınların fotoğraflarını gösterdim ve isteklerinin numarasını verdim. Karşılığında da 50 ile 200 lira arasında aldım.” Emlakçı B.E, “Kendimle iki kişinin günlük kiralık evlerine bakıyorum. Onları temizlerim ve müşterilere anahtarları veririm. Ayrıca MB’nin evlerine bakıyorum ve karşılığında maaş alıyorum. Bazen Hatice Ç’yi duydum. erkeklere ‘Parayı benim bankama yatırabilirsin’ deyin ama parayı ne için istediğini anlamadım. “Ben fuhuş için yer vermedim. Ancak Hatice Ç.’nin daireye fuhuş amacıyla geldiğini tahmin ettim ama tam anlayamadım” dedi. Diğer emlakçı MB ise günlük kiralama işi yaptığını ancak fuhuştan haberi olmadığını söyledi. ‘YER ALMAK İÇİN PARA ALMADI, İLİŞKİ İSTEDİ’ İddianamede HK (21) isimli kadın, “Yaklaşık 1 yıldır bu işi yapıyorum. Gittiğim müşterilerin neredeyse tamamı müşteriydi. Servet A.’nın hizmet verdiği yeri de ayarladı, “Almaz ama her hafta sonu onunla ilişki yaşamamı isterdi. Servet’e bu iş için 200 lira verildiğini biliyorum. MB’den kiraladığımız evlerde bunu yapardık. Evi bazen müşteriler bazen de Servet A. ayarladı. Evi kiraladığımız kişiler aralarında bir ilişki olacağını biliyorlardı.” Sanıklar önümüzdeki günlerde Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

muratli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu