Haber

Kuzey Kore’deki çalışma kamplarında çekilen gizli görüntüler ortaya çıktı! Birçok kişiye işkence edip öldürdüler

Kuzey Kore’deki çalışma kamplarının korkunç detaylarına ve ülkeden kaçmaya çalışan mültecilerin hayatlarına odaklanan belgesel, uluslararası kamuoyunda infial yarattı. Beyond Utopia: Escape from North Korea başlıklı belgeselde, Kuzey Kore’deki çalışma kamplarının korkunç koşulları incelendi. Gizli kamera kayıtlarıyla desteklenen belgesel, çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kalan Kuzey Korelilerin yaşadığı acıları gözler önüne serdi.

“9 AY BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜM”

Kim Jong-un rejiminin ne kadar ileri gidebileceğinin aktarıldığı belgeselde, kaçamayanlardan birinin kaçamadığını ve kaçma girişimi sırasında Kuzey Kore’de gözaltına alındığını, burada dokuz ay boyunca işkence gördüğünü ve aç bırakıldığını anlattı. yalnızca 35 kg (77 lbs) ağırlığındadır. İsmi açıklanmayan mülteci nihayet işkenceye son vermek için casus olmasa bile yabancı bir casus olduğunu itiraf ettiğinde, bir kampa getirildi ve burada her gün ağaçları kesmek için bir zirveye çıkmak zorunda kaldı.

“BAĞIRSAKLAR YARALARINDAN SIZIYORDU”

Kesilen ağaç gövdeleri daha sonra mahkumların tepeye tırmanırken üzerine düşerek onları korkunç yaralanmalara veya ölüme maruz bırakıyordu. Hikayesini anlatan mülteci, “Uzuvları kırılmıştı ve yaralarından bağırsakları sızıyordu. Cesetler çürüyünce birbirine kaynaştılar.” Kuzey Korelilerin her an gözetim altında olduğu belirtildi.

Kuzey Korelilerin her an gözetim altında olduğu belirtildi.

TEHLİKELİ SEYAHATLERİ TELEFONLARIYLA BELGELENDİRDİLER

Filmdeki hikayeler arasında, iltica ettiğinde geride bırakmak zorunda kaldığı 17 yaşındaki oğluna yeniden kavuşmak isteyen çaresiz bir anne olan Soyeon Lee’nin hikayesi de yer alıyor. Madeleine Gavin’in filmi ayrıca Çin, Vietnam, Laos ve Tayland’dan kaçan ve sonunda Güney Kore’ye sığınan beş kişilik bir aileyi konu alıyor. Telefonlarıyla çektikleri görüntüler, tehlikeli yolculuklarını belgeliyor.

KIM JONG-UN ŞARKIYA 2 MİLYON MAYIN DÖKTÜ

Belgeselde öne çıkan isimlerden biri de Kuzey Kore’den kaçmak isteyenlere yardım eden ve Güney Kore’nin başkenti Seul’de yaşayan Papaz Kim Seongeun’du. Rahip birçok kişinin kaçmasına yardım ettiğini söyledi. Kim Jong-un’un sınıra 2 milyon mayın döşemesi nedeniyle çoğu mültecinin doğrudan Güney Kore’ye geçmediği bildirildi. Çok sayıda mültecinin Çin sınırını oluşturan Yalu veya Tumen nehirlerinden geçtiği belirtildi.

“ÜTOPYA’DA YAŞIYORUZ GİBİ PROPAGANDA YAPIYORLARDI”

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 20 yıl önce Kuzey Kore’den kaçmayı başaran Hyeonseo Lee isimli genç kadın, her şeyi ülkeyi terk ettiğinde anladığını söyledi. Lee, “Ülkeden kaçtığımda Kuzey Kore’nin ne kadar baskıcı bir rejime sahip olduğunu fark ettim. Sanki bir ütopyada yaşıyormuşuz gibi propaganda yapıyorlardı.”

aksuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu