Ekonomi

BIST 30 endeksi kontratı VİOP’ta yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Aralık dönemi BIST 30 endeksini baz alan kontrat güne yüzde 0,4 artışla 9.102,50 puandan başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 9.102,50 seviyesinde işlem gördü.

Dün satış eğilimine giren endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 9.069,75 puanla tamamladı. Endeks sözleşmesi akşam seansında kayıplarını kısmen telafi ederek yüzde 0,2 artışla 9.091,75 puana yükseldi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayında faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin zayıflaması nedeniyle küresel borsalarda olumsuz bir trend gözlemlendiğini belirterek, bugün yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağı haline geldiğini söyledi.

ABD’de yılın başından bu yana açıklanan verilerin enflasyonu desteklediğini hatırlatan analistler, bunun Fed’in faiz indirimlerinden endişe etmeyeceğini gösterdiğini ifade etti.

Öte yandan dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü yükselttikten sonra 17 Türk bankasının kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi.

Analistler, bugün ülkede kısa vadeli borç stoku ile haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’nin konuşmasının yanı sıra dünya çapındaki yoğun bilgi gündeminin de takip edileceğini belirtti. Teknik olarak endeks kontratında 9.100 ve 9.200 puanların takip edileceği belirtildi. Dirençlerin 9.000 ve 8.900 seviyelerinin takviye konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu