Haber

Korkulmuştu! Putin’in yardım istemek için kapısını çaldığı ülke de savaşa karıştı

RusyaDevlet Lideri Vladimir Putin, “Çalışma Ziyareti” kapsamında bugün Belarus ziyaret edecek. Bu ziyarette Putin’in Lukashenko’ya savaşa katılması için baskı yapacağı, Rus liderin ise Lukaşenko’ya baskı yapacağı iddia edildi. BelarusTürkiye’den Kiev’e kara harekatı başlatmayı hedeflediği de söyleniyor.

“BELARUS, UKRAYNA’YA SALDIRABİLİR”

Putin’in bu ziyareti Kiev’de de ses getirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanı Naev’den dikkat çekici bir açıklama geldi. Naev, ” BelarusUkrayna’ya saldırabilir, Putin bunun için Minsk’e gidiyor.”

Kiev YÖNETİMİ BEYAZ RUSYA’YA KARŞI TEDBİRLERİ ARTIRDI

Kiev yönetimi de aylardır Putin’in elinde. Belarus

İKİ ÜLKE ORTASINDA ÜRETİLEN ORTAK GÜÇ

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko, batı sınırlarında gerginliğin tırmanması nedeniyle iki ülkenin ordularından oluşan “ortak bölgesel gücü” Belarus sınırlarına konuşlandırma kararı aldı. Belarus Savunma Bakanlığı kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Ortak bölgesel gücün parçası olan ilk Rus askeri grubu Belarus’a geldi.” Oluşturulan ortak bölgesel gücün yabancı ülke topraklarında faaliyet gösteremeyeceği, sadece Belarus topraklarının korunması tarafında hareket edeceği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu