Haber

İstanbul’daki çürüyen binalarla ilgili itirafı yeniden gündem olan Ali Ağaoğlu açıklama yaptı!

2011 yılındaki Van Depremi sonrası Ahmet Hakan’ın programına katılan Ali Ağaoğlu, programda denizin kumunu çektiklerini itiraf etmiş ve Ağaoğlu’nun sözleri Kahramanmaraş depreminin ardından yeniden gündem olmuştu. Bu sözlerin gündem olmasının ardından Ali Ağaoğlu, Oda TV’ye konuştu.

Kaynak:https://www.odatv4.com/guncel/social-…

11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrası binaların sağlamlığı, çürüyen binalar ve kullanılan malzemeler tartışma konusu oldu.

Ağaoğlu Şirketler Kümesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun 2011 yılında İstanbul’daki binalarla ilgili sözleri yeniden gündeme geldi.

CNN Türk’ün programında Ahmet Hakan, geçmişte yeterli malzeme olmadığı için çürük binalar yapıldığını, babasının da çürük binalar yaptığını belirtti.

“İstanbul’daki binaların durumu Van’daki yıkılan binalardan beter olur.” Ahmet Hakan, Ali Ağaoğlu’na “O zaman o çürük binaları da sen yaptın” diye sormuş.

Ağaoğlu, “Evet biz yaptık, bu yapıldı, herkes bu malzemeydi, değildi. Kum mu ithal edeceksiniz? O dönemde yapılan binaların yüzde 90’ı bu şekilde yapıldı.” “

O anları buradan izleyebilirsiniz:

Bu sözlerin gündem olmasının ardından Ali Ağaoğlu, Oda TV’ye bazı açıklamalarda bulundu. “İstanbul’daki yapı stokunu en iyi bilen 3 kişiden biriyim. O döneme kadar İstanbul’da inşaat malzemesi kumdu, maalesef bugün inşaata konulamayan malzeme. Kum denizden geldi. Yarısı midye. yarısı balçık olan mermiler inşaata gider ve inşaat biterdi.” söz konusu.

“O zamanlar demir ihtiyaç belgesi alırdın, bir kamyon demir için Karabük’te 6 ay sıra beklerdin. Ütüler en kalın 12’lik kangal demirdi” dedi.

O zamanlar inşaat yapmıyordum, babamın yanındaydım. Babam da inşaat yapıyordu, inşaat malzemesi tedarikçisiydi, veriyordu. Özel binalar hariç o dönemde yapılan inşaatlarda kullanılan malzeme buydu. Yüzde 99’u böyle yapıldı, bunu kim yaptıysa yaptı.”

Ali Ağaoğlu’nun Oda TV’ye yaptığı açıklamanın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

haberderinkuyu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu