Haber

“Erdoğan Can Mücadelesi Veriyor…” Dış Basında Seçimlerle İlgili Ne Yazıldı?

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı saatler kaldı. Yabancı basın da gözünü Türkiye’deki seçimlere çevirdi.

İngiliz BBC seçimleri Erdoğan için “hayat mücadelesi” olarak nitelendirdi!

Independent Türkçe’de yer alan habere göreBBC’de ‘Erdoğan’ın kendisine karşı birleşik muhalefeti yenmek için canını verdiği’ yazıyordu.

BBC’nin Avrupa editörü Paul Kirby’nin yaptığı analizde, 6 Şubat’taki şokların ve yüksek enflasyonun seçim sürecinde tartışılan değerli bahisler olduğuna dikkat çekilirken, Millet İttifakı’nın Başkan adayı Kılıçdaroğlu’nun 2015 yılı için “umut verici” olarak değerlendirildiği kaydedildi. muhalefet

Reuters, muhalefetin mücadelesini Erdoğan adına “Zorlu meydan okuma” sözleriyle duyurdu.

Reuters ayrıca Türkiye’nin yakın tarihinin en değerli seçimlerinden birine gittiğini belirterek, “Erdoğan 20 yıllık iktidarının en büyük siyasi sınavıyla karşı karşıya kalacak” diye yazdı.

Euronews: “Deprem bölgesinde olanlar ikiye bölündü…”

Avrupa’da yayın yapan Fransa merkezli haber kanalı Euronews’in internet sitesinde yer alan analizde, Erdoğan’ın seçim kampanyasını deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları üzerine kurduğu kaydedildi. Bu süreçte 69 yaşındaki cumhurbaşkanının “seçmenleri ülkeyi başarılı bir toparlanma sürecinde tek başına yöneteceğine ikna etmeye çalıştığı” yorumlandı.

Analizde, deprem bölgesinde vatandaşların ikiye bölündüğü, afette yapılan yardım ve müdahalelerin yetersiz olduğunu düşünenlerin muhalefete, hükümetin çabalarını memnuniyetle karşılayanların ise Erdoğan’a oy vereceği öne sürüldü.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, Kılıçdaroğlu’nun seçimlere giderken imajını tamamen değiştirdiğini yazdı.

Elizabeth Wells’in analizinde, Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası dönemindeki mesajlarının çoğunu ‘Türk orta sınıfı için evinden’ yayınladığı kaydedildi. Bunun Kılıçdaroğlu ve CHP’nin bir zamanlar sahip olduğu ‘seçkin imajla keskin bir tezat oluşturduğu’ yorumlandı.

Ayrıca 74 yaşındaki siyasetçinin mesajlarının artık Erdoğan’ın her zaman savunduğu seçmene, orta sınıfa ve ezilenlere hitap ettiği belirtildi.

Washington Post: “Erdoğan’ın öfkesi, üzerindeki baskıyı gösteriyor.”

ABD’nin tanınmış gazetelerinden The Washington Post (WP), Erdoğan’ın seçim günü yaklaşırken üslubunu sertleştirdiğini vurgulayarak, “Geçmişe kıyasla öfke dolu bu söylemler, seçim baskısını gösteriyor” iddiasında bulundu. Erdoğan’ı taktı.

WP İstanbul Büro Başkanı Kareem Fahim’in kaleme aldığı yazıda, 2017’de referandumla başkanlık sistemine geçilmesinin Erdoğan’ı zayıflatırken yetkilerini artırdığı yorumlandı.

Ülkedeki tüm krizlerden neredeyse Erdoğan’ın sorumlu tutulduğuna işaret edilen analizde, bunun ‘daha önce bölünmüş ve can çekişmekte olan muhalefeti Erdoğan’ın iktidar artışına karşı bir araya gelmeye teşvik ettiği’ savunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu