Ekonomi

Güney Kore’nin NPS’si Coinbase yatırımından üçüncü çeyrekte %40 kazandı

Güney Kore Ulusal Emeklilik Servisi (NPS), Coinbase (NASDAQ:) ile kripto para birimine yaptığı son girişimden büyük bir kâr açıkladı. MADENİ PARA ) hisselerine yaptığı yatırımdan tek çeyrekte %40 kâr elde etti. Devlet emeklilik fonu, 2021 yılında sanal varlıklara yaptığı dolaylı yatırımlar nedeniyle incelemeye alındı. NasdaqListelenen kripto para borsasının 282.673 hissesini her biri ortalama 70,5 dolar fiyatla satın alarak yaklaşık 26 milyar Kore wonu (₩) veya yaklaşık 20 milyon dolar elde etti.

NPS’nin stratejik yatırımı, dijital varlıkların kurumsal yatırımcılar arasında bir çeşitlendirme aracı olarak kabul görmeye devam ettiği bir zamanda geliyor. Yakın zamanda yapılan bir Emeklilik Yaşı araştırması, dijital varlıkların yatırım portföylerindeki öneminin giderek daha fazla kabul edildiğini vurguladı. Bu duygu, bu yıl önemli bir yükselişe sahne olan Coinbase hisselerinin performansına da yansıdı; hisseler 3. çeyrekte %4, toplamda ise %177 arttı.

9 Kasım’da 18 ayın en yüksek seviyesine ulaşan NPS yatırımının zamanlaması Bitcoin Değer artışıyla aynı zamana denk geldi ve Coinbase’in hisselerinin %5,14 artışla 92,86 dolardan kapanmasına katkıda bulundu. Coinbase’in kapanış fiyatının yakın zamanda 98,15 dolara ulaşmasıyla NPS’nin şirketteki hissesinin değeri yaklaşık 27,74 milyon dolara yükseldi.

Bu başarılı yatırım sonucu, NPS’nin değişken kripto para piyasasında gezinme ve zamanında piyasa hareketlerinden yararlanma yeteneğini gösteriyor. Emeklilik fonunun dijital varlık yatırımına yönelik girişimi, Güney Kore Ulusal Meclisi’nin sanal varlıkların nakitsiz doğası ve geri dönüşler için alt yatırımcılara bağımlılıkları konusundaki önceki eleştirilerine rağmen, kısa vadede karlı olduğu kanıtlandı.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

turhal-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu