Haber

Gaziosmanpaşa’da ‘Filistin’e Engel Yok’ Sloganı ile Yürüyüş Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da “Filistin’e itiraz yok” sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İSTANBUL – Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi iş birliğinde “Filistin’e Engel Yok” yürüyüşü gerçekleştirildi. Başta engelli vatandaşların bulunduğu grup, Gazze’deki şiddetin sona ermesini istedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Gaziosmanpaşa Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencilerinin katkılarıyla “Filistin’e Engel Yok” sloganıyla yürüyüş düzenledi. Bağlarbaşı Camii önünde toplanan yüzlerce kişi, Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak yürüyüşe başladı. Engelli vatandaşların ön planda olduğu kalabalık, “Filistin’e Engel Yok” sloganları atarak Gaziosmanpaşa Meydanı’na geldi. Yürüyüşe, Filistin’e destek amaçlı yürüyüşe Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Fatih Aydemir, Gaziosmanpaşa Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri ve vatandaşlar da katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Öncelikle İsrail’deki zulme karşı millet ve insanlık olarak direniyoruz. Bu yüreğimizi acıtıyor. Bugün neden biz engelli vatandaşlarımız? Gaziosmanpaşa duyarsız mı kalsın? Çocuklar öldürülürken biz sessiz kaldığımız için acı çeken, sıkıntı yaşayan herkes.” “Biz, her türlü sıkıntıya katlanan bizler, İsrail’deki zulme karşıyız. Gaziosmanpaşa’nın tüm protokolleri, STK’ları ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte, engelli kardeşlerimizin bu direnişine destek olmak için bugün buradayız. Tekrarlıyoruz: En kısa sürede İsrail’de yaşam.” Normale dönmeli, barış sağlanmalı, iki devletin mutabakatı ile orada insanca yaşanabilir bir fırsat yaratılmalıdır. Dünyanın buna sessiz kalmaması gerekiyor. Sonuçta bugün İsrail’de ve Gazze’de Filistinlilerimize karşı yaşananlar, yarın başka bir ülkede başka bir kişinin başına da gelebilir. Biz insanlık olarak bu dramın bir an önce durması için buradan haykırıyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. “Engelliler adına, hiçbir zarar bilmeyen engellilerimiz adına İsrail’deki sorunun insanlıktan çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu