Haber

Enkaz döküm alanındaki eşyalar arasında depremde hayatını kaybeden yakınlarının hatıralarını arıyorlar.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde Adana’da yıkılan binalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, bina enkazının götürüldüğü alanda yakınlarının eşyalarını alıyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı olarak kurulan “Deprem Araştırma Bürosu”nun çalışmaları kapsamında kentte meydana gelen depremde yıkılan binaların enkazı Rüzgarlı Zirve mevkiindeki alana getirilerek döküldü.

Ekiplerin deprem sonrası ilk günlerde ya da yıkım sırasında bulduğu eşyalar, bina adlarına göre belirlenen bölümlere yerleştirildi.

İl Güvenlik Yönetim Sistemi ve güvenlik kameraları ile izlenen alana gelenler, yakınlarını depremde kaybettiklerine dair belgeler ibraz edildikten sonra içeri alınıyor.

Bu kişiler, ayrılan eşyaların ortasında yakınlarıyla ilgili olanları arıyor. Yakınlarının eşyalarını bulanlar teslim alıyor.

Yıkım anı dışında enkaz yığınlarında kalan eşyalar daha sonra yakınlarının incelemesi için açılacak.

O gece saat 02:00’de annesi ve kız kardeşinin öldüğü yıkılan evden ayrıldı.

Depremde ağabeyi, teyzesi ve 2 yeğenini kaybeden Haluk Terler, gazetecilere Yurt Mahallesi’ndeki 4 bloklu Meblağ Yapı Sitesi’nin sadece bir bloğunun yıkıldığını belirterek, binanın kolonlarının yıkıldığı iddialarının araştırılmasını istedi. kesildi.

Kayıp ağabeyi ve ailesinin eşyalarını almak için bölgeye geldiğini anlatan Terler, “Hatıra fotoğraflarını bulduk, çektik. Hem bizim ailemiz hem de teyzemin ailesi için bir hatıra olarak kalacak.” söz konusu.

Huzurevleri Mahallesi’nde yıkılan binada annesini ve ablasını kaybeden Kürşat Duman da o gün aileyi ziyarete geldikleri ablasının evinde saat 02.00’ye kadar yaşadığını ifade etti.

Beyin sarsıntısı geçirmeden evden çıktığını ancak annesinin kaldığını belirten Duman, “Dün ben de buraya geldim. Anlatılamaz, acı tarif edilemez. Amaç sadece fotoğraf gibi geçmişten anılar bulmak, kıyafetler.Fotoğraflarımızı bulduk.” dedi.

yatagan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu