Haber

Bursa İnegöl’den ‘deprem’ çağrısı

BURSA (İGFA) – Düzce’de gece yarısı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki zelzele, büyük kaygıya neden oldu. Zelzele sonrası İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, İnegöl Belediyesi’nin “Afet Çantası” uygulamasını da hatırlatarak vatandaşlara davette bulundu.

Afetlere her an hazır olmak durumunda olduğumuzu söz eden Lider Taban, Türkiye’nin zelzele jenerasyonunda yer aldığına dikkati çekerek, “Bölgemiz deprem gerçeği ile sıkça yüzleşen bir bölge. Bu noktada tedbir bizden, takdir Allah’tan diyerek hem bireysel hem toplumsal olarak atılması gereken adımları atmak durumdayız” dedi.

AFET ÇANTASI UYGULAMASI

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Afet Çantası uygulamasını anımsatan Lider Taban, dijital ve yenilikçi bakış açısıyla Android ve IOS sürümlerinde yer alan “Afet Çantası” uygulamasını devreye aldıklarını ve uygulamanın büsbütün fiyatsız olduğunu söyledi.

Program içerisinde; acil yardım butonu, acil yardım düdüğü, inançtayım, inançta değilim üzere bildirim alanları bulunduğunu kaydeden Lider Taban, “Uygulama üzerinden direkt 112’ye ulaşabiliyorsunuz. İnançtayım ya da İnançta Değilim butonu, yakınınız ya da ailenizden olan 3 kişiyi kaydederek size ulaşılmasını sağlıyor. Tıpkı vakitte bilgilendirme sekmelerinin de yer aldığı uygulamada acil toplanma alanları üzere bilgilendirmeler de yer alıyor. Tekrar burada vatandaşımızın şuurunu arttırmak için testler var. Tüm vatandaşlarımızdan; Android https://afer.in/l/0WRCQC ve IOS üzerinden https://afer.in/l/XBQPTR linklerinden Afet Çantası uygulamasını indirerek önlem almalarını rica ediyorum. Birebir vakitte yaşanacak mümkün bir sıkıntıda gruplarımızın 7/24 hazır olduğunu, vatandaşlarımızın günün her saati 153 Tahlil Merkezimize ulaşabileceklerini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu