Haber

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin MKYK toplantısında konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Altı Masa”nın yarın YETER Partisi olmadan yoluna devam edeceğini açıklaması halinde İYİ Parti’nin diğer partilerle görüşebileceğini belirterek, “Siyasi partiler açısından etiktir” dedi. Bizim onlarla görüşmemizi veya Cumhur İttifakı’na davet etmemizi isterler, olur diye düşünüyorum.” söz konusu.

Destici, partisi genel merkezinde gerçekleştirilen Merkezi Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş’taki sarsıntıların mensubu olan Destici, “Bu süreci siyasi istismar konusu yapan veya bizim mağduriyetlerimizi dillendiren, milleti mesken tutmaya çalışan terör örgütlerinin hainlerini ve uzantılarını bir kez daha lanetliyorum. devlete karşı kışkırtma yaparak bir düşman.” terimleri kullandı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesine gittiğini hatırlatan Destici, ziyaretlerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Destici, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Masa büyümeli, kimse durduramaz” sözlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Peki kimi davet edecek, kimi oturtacak, ziyaretlerine baktığında bunu görüyoruz. Depremde alenen devlet düşmanlığı yapmış, ‘Biz buna düşman olmalıyız’ diyen kişileri veya yandaşlarını davet ediyor. Adaylığının resmi olarak açıklanıp açıklanmadığını yarın göreceğiz; PKK’nın siyasi kolu HDP’nin kapısını çalıp masaya davet edecek.”

“İYİ Parti’den rastgele biriyle görüşmemiz olmadı”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, “İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılmasından biz de memnun olabiliriz” dedi. açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Hala aynı fikirdeyim. YETLER Parti’den kimseyle bu konuda bir görüşmemiz olmadı. Zaten bu aşamada olması da uygun olmaz. Yarın altılı, beşli yapacak.” açıklaması ve İYİ Parti’siz yola devam edeceğini beyan etmesi ve cumhurbaşkanı adaylığını açıklaması durumunda.” Bundan sonra ÂLÂ Parti’nin diğer partilerle bir araya gelmesi, bizim gibi siyasi partilerin de onlarla görüşmesi veya Cumhur İttifakı’na davet etmesi etik olur diye düşünüyorum.”

Avukat Ersan Şen’in cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya Destici, “Ersan Şen uzun süredir cumhurbaşkanı adayı olarak çalışıyor. Altılı masadaki bu süreç Ersan’ı biraz heyecanlandırmış gibi görünüyor.” diye cevap verdi.

Seçimin birinci turda bitip bitmeyeceği sorusuna Destici, “Seçim birinci turda Cumhur İttifakı lehine sonuçlanır” dedi. cevabı verdi.

marmaraereglisiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu