Haber

ABD, İran petrolünü satan ve sevk eden 6 şirkete yaptırım uyguluyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran petrol ve petrokimya ürünlerini nakleden veya satan 6 şirkete yaptırım uyguladığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım uygulanan şirketler arasında bir Vietnam merkezli, iki Çin merkezli, iki İran merkezli şirketin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir şirket olduğu belirtildi. .

Bu şirketlere bağlı 20 geminin de yaptırım kapsamına alındığı belirtildi.

Yaptırım uygulanan tüm şirketlere ve bloke edilen gemilerle ilgili herkese yaptırım uygulanabileceği belirtilen açıklamada, bu şirketlerin ABD’de bulunan ve ABD’li şahısların kontrolündeki tüm malvarlıklarının ABD’ye bildirilmesi gerektiği kaydedildi. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Denetim Ofisi (OFAC).

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada, “ABD, İran’ın enerji ihracatını önemli ölçüde azaltmaya kararlı. İran’ın petrol ve petrokimya ticaretini kolaylaştıranlara yaptırım uygulamaya devam edecek.” terimleri kullandı.

Blinken, “Bu karar, İran’a yaptırım uygulama çabalarımızı güçlendiriyor. Yaptırımlarımızı delmeye çalışanlara karşı harekete geçmekten çekinmeyeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

ABD Hazine Bakanlığı, 10 Şubat’ta İran petrol ve petrokimyasının üretimi, satışı ve sevkiyatında değerli rol oynayan 9 şirketi yaptırımlar listesine eklediğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu