Haber

Vahap Seçer ‘Mtosb 4. Bölge Parsel Tahsis Töreni’ne Katıldı

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından düzenlenen ‘Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 4. Bölge Arsa Tahsis Töreni’ne katıldı.

Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Lideri Hakan Sefa Çakır, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Lideri Hasan Engin, MTOSB Girişimciler Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri, iş insanları, yatırımcılar ve basın mensupları hazır bulundu. .

Seçer: “MERSİN’DE AÇILAN ARSALARA UYGUN ARSA YOK”

Törende konuşan Önder Seçer, 4. Bölgeyi hazırlayan ve emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Mersin’in geniş bir hinterlandında olmasına rağmen geniş arazilere uygun arazilerin bulunmadığına dikkat çeken Seçer, “Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) en büyük sorununun yeni arsa alanları açılması olduğunu düşünüyorum. Keşke olsaydı. Büyük miktarda sanayi açabileceğimiz, tahsis edebileceğimiz hazine arazileri var.”Sonuçta orada bir tesis yapılıyor. Bunun bir maliyeti var. Orada istihdam yaratılacak, ekonomiye katkı sağlanacak ama ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olması yatırım oranını düşürebilir. Arsa maliyetlerini düşük tutarsak daha fazla yatırımcının yeni fabrika kuracağı, yeni istihdam alanları açmaya çalışacağı ortaya çıktı” dedi.

“MERSİN’İN UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİ 1/5000 PLANLARIN SONUNA GELDİK”

Mersin Büyükşehir BelediyesiMersin’in sorumluluk alanındaki imar çalışmaları hakkında bilgi veren Seçer, Mersin’in uzun süredir beklediği 1/5000’lik planlarda artık sona ulaştıklarını belirterek, “Bunların önemli bir kısmı tamamlandı” dedi. Mezitli, Yenişehir ve Toroslar’da tamamlandı. Ancak bunlar zaten yerleşim alanı. Akdeniz Bölgesi 1/5000’e ilişkin 1/5000’i iki etapta tamamladık. İtiraz süresi şu anda beklemede ve yakın zamanda gerçekleşecek, İlçe belediyesinin 1/1000’lik planlarını yapmasının ardından orada depolama, sanayi ve lojistik alanları için büyük miktarda arazi elde edebileceksiniz.İmarın açılması doğal olarak arzı artıracak ve fiyatlarda denge oluşturacaktır” dedi.

OSB ile ilgili zaman zaman su kısıtlaması getirdiklerini ve bunun sebebinin ise kuraklık olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersin’in içme suyunun yüzde 85’ini Berdan Havzası’ndan sağlıyoruz. Terfi istasyonlarımız aracılığıyla buradan elektrik enerjisiyle suyu buradan buraya pompalıyoruz. Bu bizim için büyük bir maliyet anlamına geliyor.” “Ve şu anda oradaki sınırlar yüzde 100 kapasitede. Bunun için önlem almazsak bir süre sonra Mersin’de bölgesel suyu bu sistemle kısıtlamak ve sağlamak zorunda kalacağız” dedi. Daha önceki dönemlerde de bu konuyla ilgili tedbirler alınmaya başlandığını ancak bazı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşandığını hatırlatan Seçer, su tutma kapasitesi Berdan Havzası’na göre çok daha yüksek olan Pamukluk Barajı’nın faaliyete geçmesiyle projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. artık Mersin’in içme suyunu buradan karşılayacak.

“PAMUKLU BARAJI’NIN DEVREYE ALINMASI İLE MERSİN’İN SU SORUNU ARTACAK”

İktidara geldikten sonra Devlet Su İşleri (DSİ) ile protokol yaptıklarını belirten Seçer, barajın iletim hattının DSİ tarafından, arıtma tesisinin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusunda anlaştıklarını kaydetti. Seçer, “Arıtma tesisi için 80 milyon Euro yatırım yapacağız. Bunun 40 milyon Euro’sunu hibe olarak finanse ettik. Çok yeni bir proje. haberler Bu. Bu bizi son derece mutlu etti ve kısa sürede hem DSİ hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi Pamukluk Havzası’ndan Mersin merkeze ve merkez dışındaki yerleşim yerlerine cazibeyle su sağlama imkanına kavuşacak. “Bu da maliyetlerimizi düşürdüğü için Mersin halkı suyu daha ucuza kullanacak ve Mersin’in uzun zamandır devam eden su sorunu artık ortadan kalkmış olacak” dedi.

“MEVCUT YOLU, ARAÇLARA KONFORLU ULAŞIM SAĞLAYACAK KALİTEDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Otoyoldan OSB’ye bağlantı sorunu yaşandığına işaret eden Seçer, “Karayolu üzerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait küme yol var. Şu anda onu kullanıyorsunuz. Ayrıca belediyenin açacağı yeni bir yol da var. Karayolları tabii ki karayollarının sorumluluğundadır, o konuda bir değerlendirme yapamam ama biz mevcut yolu kullanıyoruz, mümkün olduğu kadar araçların konforlu ulaşımını sağlayacak kalitede tutmaya çalışıyoruz. Ancak yolun dar olduğunu da biliyoruz. Orada genişletme imkanımız var ama kamulaştırma imkanımız yok. Karayolları kamulaştırmamıza katkı sağlarsa o genişletmeleri yapıp küme yolunu daha güzel hale getirebiliriz. Diğer yol yapılıncaya kadar sizin için rahat.Böyle bir çalışmamız vardı” dedi.

“MERSİN HER GEÇEN GÜN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEHİR HALİNE GELİYOR”

Mersin’in sürekli büyüyen ve gelişen bir şehir olduğuna işaret eden Seçer, “Sanayi ve tarım üretiyor, ulaştırma lojistik ürünleri, hizmet kolu ve turizm sektörü çalışıyor. Mersin her geçen gün daha pahalı bir şehir haline geliyor. Başka şehirlere gittiğimde, Mersin’le ilgileniyorum.” “Yapılan olumlu değerlendirmeler beni gururlandırıyor. Mersin, 10 yıl önce başka şehirlerde konuşulan Mersin değil, artık öyle bir algı yok” dedi.

Mersin’in barış şehri olduğunun altını çizen Seçer, “Mersin, birlikte yaşayan, birbirini seven, çalışan, üreten, gelişmek isteyen, daha keyifli bir yaşam ve çocuklarının geçimini sağlamak için çalışan insanların şehridir. Bu bana onur veriyor. Limanımızla birlikte, “Bereketli ovalarımızla, topraklarımızla, dağlarımızla, her şeyimizle bir şehirde yaşadığımızın bilincinde olmalı ve bu şehre her zaman birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

PEHLİVAN: “4’ÜNCÜ ETAP’I İLİMİZE VE SANAYİCİLERİMİZE KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU BULUYORUZ”

Tarsus OSB’nin 1993 yılında 30 girişimciyle yolculuğuna başladığını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bugün bu kalkınma yolculuğunun 4’üncü etabını ilimize ve sanayicilerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi genel olarak lokomotif sektörlerden biridir. ülkelerin kalkınmasında ve kalkınmasında OSB genel olarak ülkelerin kalkınmasında ve kalkınmasında lokomotif sektörlerden biridir.Şehirlerin bu amaçla kurulduğu ve sanayileşirken düzenli yapılaşmanın, çevrenin korunmasının dikkate alınması, Bilimi ve teknolojiyi etkin kullanan, altyapı-üstyapı hizmetlerinden ortak yararlanarak fayda üreten, kümelenmeyi gözeten profesyonel bir yapılanma.Hepimiz biliyoruz ki, üreterek, “Geleceğiz, gelişiyoruz, insanı istihdam ederek, çarkları döndürerek” . Bunu bir arada görmekten mutluyuz” dedi ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

TEKLİ: “4.ORGANİZE SANAYİ HEM ÜLKEMİZ HEM MERSİN İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ OLDU”

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de hedeflerinin bölgeye 6 bin istihdam sağlamak olduğunu, OSB 4. Bölge Parselinin hayata geçirilmesinin hem Türkiye hem de Mersin için büyük bir kazanç olduğunu, açılması için hızla çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde 5’incisi. söylenmiş.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli tarafından 4. Bölge Parsel Tahsis İmza Töreni gerçekleştirildi. Ardından Sanayi Parseli Ön Tahsis Belgeleri, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli tarafından yatırımcılara sunuldu.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

haber-kandira.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu