Yaşam

Son Dakika: Ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti

Anadolu Rock müziğinin usta ismi Erkin Koray, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ERKİN KORAY VEFAT ETMİŞTİR

Anadolu Rock müziğinin efsane isimlerinden, uzun yıllardır Kanada’da yaşayan 82 yaşındaki Erkin Koray’dan acı haber geldi. Akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gören usta sanatçı 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İMAMOĞLU: BİR EFSANEYİ KAYBEDİK

Twitter hesabından taziye mesajı yayınlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir efsaneyi kaybettik. Ölümünü duyduğumuz Erkin Koray’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve müzik dünyasına başsağlığı diliyorum. .”

ERKİN KORAY KİMDİR?

Türk rock, Hard Rock ve Anadolu rock sanatçısı Erkin Koray, 24 Haziran 1941’de İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta piyano öğretmeni olan ve Şerif Yüzbaşıoğlu, Ayhan Yünkuş, Önder Bali gibi müzisyenler yetiştiren annesi Vecihe Koray’dan piyano öğrendi. Daha sonra gitar çalmaya başladı. 50’li yılların ikinci yarısında İstanbul Alman Lisesi’nde eğitim gördüğü sırada arkadaşlarıyla birlikte kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Rhythmists ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminden sonra 60’lı yılların başına kadar yarı amatör, yarı profesyonel olarak çalışmalarını sürdürdü. Özgün eserleri, doğu ve batı müziği alanındaki çalışmalarıyla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Köprülü Gelin, Türk Halk Müziği gibi eserleri, Nihansın Dideden, Kışkanirim gibi modülleri ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock’ının en nadide eserlerini üretmiştir. Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Garbage, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock kesmelerinin yanı sıra Aralar, Yağmur gibi psychedelic rock’tan Hükümdarlar, Akrepler’e kadar pek çok değerli esere imza attı. Metal müzik olarak tanımlanabilecek Eyes and Anger. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu