Haber

Şenol Güneş: Kurallar bilinmeli ve buna göre karar alınmalı

Beşiktaş Kulübü Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, TFF’nin Ankara’da düzenlenen Olağan Seçim Genel Kurulu Toplantısı’nda sahne aldı.

Şenol Güneş, Süper Lig’in 2022-2023 döneminde alınan bazı kararları eleştirirken, yapısal sorunlara da değindi.

Tecrübeli teknik adam açıklamalarına şöyle başladı:

TFF çalışanı olduğum için bir yıl konuşamadım. Ne olduğunu anlatmak güzel. TFF 65 yaş üstü emekli oluyor ama bize karışamıyor. Hepimiz bu gemide beraberiz. Susmak yerine konuşmak daha faydalı olacaktır. Sadece Adana Demirspor maçından sonra konuştum. ‘Hukuksuz ve mantıksız’ dedim ve ceza kuruluna gittim. Kurallar bilinmeli ve bu kadar çok karar alınmalı. Eğer sevk ediliyorsak, bir ceza olmalı.

“Bu anlarda yönetimin kararı önemli”

Yönetimlerin aldığı kararların değerli olduğunu söyleyen Şenol Güneş, şu açıklamayı yaptı:

Pandemi döneminde maçlar devam etti, inanılmaz bir karar alındı. Anında karar verildi. Yönetimlerin kararı bu anlarda değerlidir. Sıkıştırılmış bir ligdi ama itiraz etmedim. A Milli Takım’da Sivas ile maçımız var. Bir karar aldık ama yanlıştı, pandemiden dolayı kimse gelemedi. Hayranlarla buluşmak için oraya gittim. Altyapıdan bahsediyorsunuz ama çocuklar okuyor! Eğitim izin vermiyor! Milli Eğitim Bakanlığı olmasaydı bu iş olmazdı.

“Kuralları herkes bilmeli”

Tecrübeli teknik direktör sözlerini şöyle sürdürdü:

Depremin ardından bölgeden bazı ekipler devam etti, bazıları geri çekildi. Bu da kuralı sorgulatıyor. O zaman takımları İstanbul’a götür! Artık geçmiş, konuşuyoruz. Takımlardan transferler yapıldı, biz de aldık. Aşağıdaki takımlara bakın. Rekabeti öldürdük. Amacım suçlamak değil. Acil bir durum olduğunda, bu sizin zevkiniz için olamaz. Herkes kuralları bilmeli. Güvenlik şeridini ihlal etmeye başlarsanız, herkes ihlal etmeye başlar.

“Yönetici ve oyuncu anlaşmazlığa düştü”

Kulüplerin sorunlarının aynı olduğunu söyleyen Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

Teknik direktör ve oyuncu birbirine girdi. Soruyorum, bütün kulüplerde aynı sorunlar var. Yabancı oyuncular euro, yerli oyuncular TL ile para kazanıyor; Bütün istikrarı bozar. Koçlar ve oyuncular kendi vergilerini ödemek zorundadır. Sorumluluk için. Kulüp başkanı yerli oyuncuya diyor ki, ayar yapalım ya da euro alıyorsanız düşürelim.

“Paradan hiç bahsetmedim”

Basın tarafından itibarsızlaştırıldığını belirten Güneş, şunları söyledi:

8+3 getirmedim. Yabancı oyuncu yerli oynuyorsa yerli oyuncuyu yabancı yapabilmeliyim. Etrafında bir yol olmalı. Maaşımı euro olarak almadım. Paradan hiç bahsetmedim. Maaşım basında hep konuşuldu ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

“Hiç kimse hakemler hakkında konuşmasın”

Son olarak hakemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

sabırlı olacağım Lider, seni seviyorum. Önümüzdeki dönemde başarılı olmak için hep bir araya gelip konuşalım. Kimse hakemler hakkında konuşmasın! Konuşmacının cezası 10 kibrit! Birçok yenilik var. Yeterli niyet olduğu sürece. Bu ekonomi ile daha başarılı olabiliriz.

konyaaltiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu