Haber

Sağlık turizmine önemli katkı; Başiskele Termal Tesisi

Büyükşehir’in sağlık turizmine değerli katkı sağlayacağı Başiskele Termal Tesis projesinde çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli’de turizmin canlanması için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlık turizmine değerli katkı sağlayacak Başiskele Termal Tesisi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor. Yeniköy Mahallesi’ndeki termal su alanına yapılan tesis tamamlandığında bölgeye hareket katacak.

 

DİĞER ÜÇ BLOKTAN OLUŞMAKTADIR

Başiskele Termal Tesisi çalışmaları kapsamında fore kazık imalatı tamamlanmıştır. Tesis için 169 adet fore kazık çakılmıştır. Kazı çalışmaları sona erdi. Çalışmalar tamamlandığında tesisin A ve B bloklarının temel betonları atılacak. Zemin tesviye çalışmaları tamamlanmış ve C Blok temel betonu atılmıştır. Ekipler ayrıca termal suyun depolanacağı deponun temel betonunu da yakında atacak.

 

10 bin 621 metrekare inşaat alanı

480 günde inşa edilmesi planlanan tesis, 10 bin 621 metrekare alan üzerine kurulacak. Estetik ve klasik mimari ile dizayn edilecek tesiste termal havuzlar, Türk hamamı, sauna, aile hamamları, dinlenme alanları, eğlence ve aktivite alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine değerli bir katkı sağlayacak ve bölgenin kalkınmasına öncülük edecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu