Haber

Rusya: ABD’den silahların kontrolüne ilişkin teklif aldık

Sergey Ryabkov gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’nın ABD’den stratejik istikrar ve silah kontrolü konusundaki diyaloğu yeniden başlatma yönünde teklifler aldığını ve bunların şu anda Moskova tarafından incelendiğini söyledi. Yeni teklif ‘ kağıtsız ‘ kalite. Yani yazılı olarak, ancak gayri resmi bir anlaşma şeklinde. Şimdi bu teklifi analiz ediyoruz“dedi.

Yeni öneriyi değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, belgede yeni unsurların bulunmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: Bu, tarafların bildiği, sadece bir araya getirilen bir pozisyondur. Sakin bir şekilde çalışıyoruz ve Amerikalılara uygun zamanda cevap vereceğiz. Nasıl bir şekil alacağını söylemek için henüz çok erken” ekledi.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Rusya, ABD’nin imzaladığı Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (Yeni START) kapsamındaki unsurları geçici olarak kapattığını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, bu yılın şubat ayında parlamento ve kabine üyelerinin yanı sıra üst düzey bürokratların da katıldığı Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (START) imzalandığını belirtmişti. Kıtalararası nükleer balistik füze yeteneklerini sınırlamayı amaçlayan ABD ile. ) katılımlarını askıya aldıklarını duyurdu.

ABD’nin 1991 yılında Sovyetler Birliği ve 1993 yılında Rusya Federasyonu ile imzaladığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmalarının (START 1 ve START 2) devamı olan ‘Yeni START’ anlaşması, WashingtonBu, Moskova ile Moskova arasında yürürlükte olan son nükleer anlaşmadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu