Haber

MHK Başkanı Lale Orta, Erman Toroğlu’nun Türk futboluna bomba gibi düştüğü iddiasını yalanladı: Kesinlikle doğru değil

Yorumcu ve eski hakem Erman Toroğlu’nun MHK Başkanı Lale Orta’nın gözlemcileri çağırarak hakem notlarını değiştirdiği iddiası bomba gibi gündeme geldi. Orta hakkındaki iddiaları açıkça yalanladı.

“KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR”

Lale Orta yaptığı açıklamada, “MHK, hakemlerin tepesinde kurumsal bir yapıdır. Tüm gözlemciler, hakemler, eğitimciler, amatörden profesyonele, görev yapan herkes bu kurumun çatısı altındadır. Hakemler algoritma ile atanır ama MHK gözlemci tayin ediyor. Kurumsallıktan asla öteye geçmiyoruz. Son zamanlarda özellikle gözlemciler için belli dereceler arandığı söyleniyor. Kesinlikle doğru değil. Nasıl olduğunu anlatmak istiyorum.” dedi.

“MHK’NIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİDİR”

Orta ayrıca, “Bu konuda bir şey yok. MHK’nın o maçla ilgili kararı kesindir. Başarı veya başarısızlık MHK’ye aittir. Hakem raporları incelendiğinde her ikisinin de raporunda MHK müdahalesinin olmadığı görülecektir.” Türkiye ve UEFA bölümü ayrılmıştır.UEFA raporunda MHK tarafından bir müdahale olup olmadığı yazıyor.Gözlemciler hakkında bire bir görüşünüz yoksa MHK görüşü esastır. Bunu yasal yollardan yapabilirsiniz.” söz konusu.

“VAR MÜDAHALE OLDUĞUNDA HAKEMİN DERECESİNE BAĞLI OLARAK 15 PUAN”

Ortadaki konu ile ilgili olarak “İki gözlemcinin verdiği notlar arasında yüzde 15’ten fazla fark varsa arada fark vardır. Genelde gözlemci raporlarını baştan hazırlandığı için değiştirmek istedik. ama haksızlık olabilir diye değiştirmedik.Hakemin reytinginden radikal bir puan düşülür.Bu hakemin performansını etkiler.Hakemin görebileceği bir pozisyonda VAR müdahalesi olsa da olmasa da bu çok değerlidir.” konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu