Ekonomi

Merkezefendi Belediyesi Kırsal Kalkınma Eylem Planı ile 2 Milyon Kilo Sebze Üretildi

Merkezefendi Belediyesi Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen fidan takviyesi ile 2 milyon 60 bin kilogram doğal ve kaliteli sebze mahsulü üretildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kırda üretim hep devam edecek düşüncesiyle çiftçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz.”

Merkezefendi Belediyesi’nin üretime katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu Kırsal Kalkınma Eylem Planı ile; 2020’de 130 bin, 2021’de 200 bin, 2022’de 300 bin, 2023’te 400 bin fidan bağışlandı. 1 milyon 30 bin fidenin buluşması sonucu toplam 2 milyon 60 bin kilogram ürün elde edildi. toprak ile

ÇİFTÇİNİN CEBİNDE 20 MİLYON TL KALDI

Üzerlik, Kumkısık, Yeşilyayla, Çeltikçi, Altındere, Salihağa, Aşağışamlı, Başkarcı, Rahmetler, Hallaçlar, Hisar, Kadılar ve Eskihisar ilçelerindeki üreticilere domates, biber, patlıcan ve hıyar fidanları bağışlandı. 4 yılda sağlanan takviye ile girdi maliyetlerinin arttığı zorlu ekonomik dönemde çiftçinin bütçesine 20 milyon TL katkı sağlandı.

Tarım anlamında üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Lider Doğan, şöyle konuştu:

“2020 yılından bu yana üreticilerimize bağışladığımız fidanlarla ilçemizin üretim artışına ve bölge ekonomisine ivme kazandırıyoruz. Çiftçilerimiz fidanla hem üretiyor hem kazanıyor. Verdiğimiz desteklerle de bütçelerine katkı sağlıyoruz. Vatandaşlar da taze ve sağlıklı ürünler tüketiyor.Biz Merkezefendi Belediyesi olarak üretmeye devam ediyoruz.Çiftçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Üreten ve ürettikçe kazanan bir ilçe hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

kagizmanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu