Haber

Levent Gültekin’in Kılıçdaroğlu İddiasının Ardından Halk TV’de Program Sona Erdi

Gazeteciler Murat Sabuncu ve Levent Gültekin, Halk TV’de ‘İki Yorum’ programını sonlandırdıklarını duyurdu. Gültekin’in geçtiğimiz programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddiasının ardından bu kararın gelmesi dikkat çekti.

Halk TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu gazeteci Murat Sabuncu ile yazar Levent Gültekin’in yaptığı ‘İki Yorum’ programına son verildi. Sabuncu’nun kararı “Ayrılma, Halk TV’nin ilke olarak başka bir yerde görüntülü görüşme yapmayacağını önceden beyan etmesi nedeniyle gerçekleşti.” açıkladı. Levent Gültekin, programı istekleri doğrultusunda sonlandırdıklarını belirtti. ‘Daha iyisi için yaptığımız eleştirinin yarardan çok zarar getirdiğini anladım’sürüm düşürme

Bu kararın, Levent Gültekin’in son programda CHP’li bir yöneticinin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği iddia edilen sözlerin ardından gelmesi dikkat çekti.

Gültekin ne dedi?

2017 Anayasa değişikliği referandumunda CHP’li üst düzey bir yetkilinin ‘İnşallah referandum evet olur da Kılıçdaroğlu’ndan kurtuluruz’ dediği programda Gültekin; Aynı kişinin şu anda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için çalıştığını söyledi. Gültekin şunları söyledi:

O kadar çok duyuyoruz, o kadar çok şahit oluyoruz ki dedikodudan, doğrulanmış konuşmalardan bahsetmiyorum. Örneğin 2017 referandumunda “İnşallah referandum evet olur da Kılıçdaroğlu’ndan kurtuluruz” diyen CHP’de çok yetkili bir kişi şu anda Kemal Bey’in adaylığını organize ediyor.

Aynı kişi şu anda Kemal Bey’in adaylığını organize eden kişidir. İki ay önce bir mesken sohbetinde ‘Kemal Bey’i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye’yi kurtaramayacağız ama partiyi kurtaracağız’ demişti; Bunun bütün genel başkan yardımcılarına gittiği, Kemal Bey’e gittiği ve kimsenin bir şey yapmadığı bir ortamda endişeniz olmaz mı?’

Levent Gültekin’in konuşması ?

Sabuncu ve Gültekin’den açıklama

Murat Sabuncu ve Levent Gültekin, programın iptaline ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Sabuncu dedi ki:

‘Ekranda olduğumuz 26 ay boyunca 200’ün üzerinde program yaptığımız, 2020 yılının Eylül ayında başladığımız İki Yorum’a artık bir son verme zamanı. Seçim döneminde de daha önce olduğu gibi T24’te yazılı ve görüntülü söyleşilerle mesleğime devam edeceğim. Ayrılma, Halk TV’nin prensipte başka bir yerde görüntülü sohbetçilerle çalışmayacağını daha önce açıklaması nedeniyle gerçekleşti. Program ortağım sevgili Levent Gültekin’e ve tüm @halktvcomtr çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yollar açık olsun.

Sokakta, çarşıda, vapurda programa destek veren, eleştiren, beğenen, beğenmeyen, tercüme edip konuşan tüm seyircilere… Yurdun dört bir yanından, tutsaktan sürgüne…

‘Daha yerinde olsun diye yaptığımız eleştirilerin yarardan çok zararı var’

Levent Gültekin ise programı kendi istekleriyle bitirdiklerini ifade etti. Sabuncu’nun paylaşımına atıfta bulunan Gültekin, şu ifadeleri kullandı:

‘Sevgili arkadaşlar hem Murat’ın durumundan dolayı hem de daha iyi kalite için yaptığımız eleştirilerin yarardan çok zarar getirdiğini anladım. Bu nedenle İki Yorum programını gönüllü olarak sonlandırdık. Hem Halk TV’ye hem de size çok teşekkür ederim.

Yazdık, konuştuk, sanırım kendim için söylenmesi gereken her şeyi söyledim. Niyetimiz yeterli olsa da çabalarımız bazen istenmeyen sonuçlar doğurur. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederiz. Umarım her şey ülkemiz için daha uygun olur.’

haber-dosemealti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu