Haber

Kocaeli’de ‘bahçeye giren tavuklar’ kavgasının sanıkları hakim karşısına çıktı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde “bahçeye giren tavuklar” nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin bıçakla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 zanlının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ö.ED, YMM ve ağabeyi İ.M, merhum Oğuzhan İ’nin (26) annesi, eşi ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen sanıklardan YMM, işten çıkınca ağabeyi İ.M’nin kendisini arayarak Oğuzhan İ’nin anne ve babasını dövdüğünü söylediğini, mahkemeye gittiğinde ise bunu söylediğini söyledi. Onları kanlar içinde gördü.

Annesine olayı ve polisin olay yerinde olduğunu sorduğunda Oğuzhan İ. Kendisinin ve kardeşi Y.İ’nin kendilerine saldırdığını söylediğini belirten YMM, ailesinin şikayetçi olmak için karakola gittiğini kaydetti.

Konuyu öğrenen arkadaşı Ö.ED’nin de kendisine geldiğini belirten YMM, Oğuzhan İ’nin olaydan sonra kaçtığını belirtti.

Bir süre sonra sokağa gelen Oğuzhan İ’nin ailesine tehdit ve hakaretler savurarak tekrar kaçtığını belirten YMM, Oğuzhan İ’nin nereye kaçtığını belirlemek için Ö.ED ile birlikte sokağın başında beklemeye başladıklarını söyledi.

Bir süre sonra kardeşi İ.M’nin kapının önünde belirdiğini gördüğünü belirten YMM, şöyle devam etti:

“Oğuzhan sürekli hakaret ve küfürler savuruyordu. Oğuzhan ve ağabeyimin samimi davrandığını görünce polisi aradım. Polise haber vermesi için telefonu Ö.ED’ye verdim ve Oğuzhan ile ağabeyime doğru koşmaya başladım. Ben yetişemeden kavga ettiler.Oğuzhan kardeşime vuruyordu.Oğuzhan’ın belinden keskin bir alet çektiğini fark ettim. Ben de kendimi korumak için marketten aldığım bıçağı ceketimin iç cebinden çıkardım. Bıçağı bir kez Oğuzhan’ın beline doğru salladım. Oğuzhan olduğunu fark etmemiştim. O saldırıdan sonra Oğuzhan ağabeyimi terk etti. Sırtüstü düştü. Kafasını merdiven basamağına çarptı” dedi.

YMM, daha sonra sağlık çalışanı olan ablası ve eniştesinin yaralanan Oğuzhan İ.’yi tedavi ettiğini belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Savunmalarını yapan tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti.

Yaklaşık bir yıl önce aralarında köpek yüzünden kavga çıktı.

Kurbanın eşi S.İ. Ayrıca olaydan yaklaşık bir hafta önce sanık YMM ve İ.M’nin ailesinin bahçelerine girmesi nedeniyle tavuklarının arasında husumet çıktığını da ifade etti.

Cinayet sabahı kayınvalidesi ile YMM ve İ.M’nin annesinin bu olay nedeniyle kavga ettiğini belirten S.İ, daha sonra eşinin YMM ve İ.M’nin ailesi tarafından darp edildiğini söyledi.

Olayla ilgili olarak emniyette ifade verildiğini belirten S.İ, “Eşim akşam kapı önünde tanıklardan HA ile konuşuyordu. İ.M. tehdit ve hakaret ediyordu. Eşimi evinin balkonundan.Ardından kavga çıktı çok kalabalıktı.Eşimin bıçaklandığını görmedim.Sağa doğru itip kafasını duvara vurduğunu gördüm.YMM’nin elinde bıçak vardı. Ben müştekiyim, davaya katılmak istiyorum.” sözlerini kullandı.

Olaydan yaklaşık bir yıl önce köpekler nedeniyle aileler arasında kargaşa çıktığını belirten S.İ, daha sonra sorunun çözüldüğünü sözlerine ekledi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından tarafların avukatlarının ifadeleri alındı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bazı tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıkların “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Etkinlik

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 8 Ocak 2022’de Bekirdere Mahallesi Murat Sokak’ta bahçeye tavukların girmesi nedeniyle komşuların ortasında çıktığı iddia edilen olayda Oğuzhan İ (26) bıçaklanarak öldürüldü.

YMM, Ö.ED ve İ.M. tutuklandı ve diğer kontrol önlemleri uygulandı.

haberkahramankazan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu