Haber

Karacabey’de Lise Öğrencisine Cinsel İstismar Davasında Kişiye 18 Yıl Hapis Cezası Verildi

Bursa’nın Karacabey ilçesinde lise öğrencisi CB’ye (14) cinsel istismarda bulunarak hamile kalmasına neden olan Şahin K. (22), tutuklu yargılandığı davada 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hatasının ispatlandığını tespit eden sanığın cezasında indirim yapmadı.

CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI VE HAMİLE OLDU

Lise öğrencisi CB, 2023 yılının Mart ayında, 1 erkek 1 kız olmak üzere 2 arkadaşıyla birlikte kendisini davet eden kız arkadaşı Şahin K.’nin büyükannesinin evine gitti. İddiaya göre Şahin K., CB’yi evin başka bir odasına çağırarak yalnız kaldıklarında kendisine cinsel istismarda bulundu. Olaydan 6 hafta sonra karın ağrısı şikayetiyle doktora giden CB, hamile olduğunu öğrenince durumu ailesine anlattı. CB’nin ailesinin polise şikayeti üzerine gözaltına alınan Şahin K. tutuklandı. CB’nin hamileliği Karacabey Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla sonlandırıldı.

Savcının soruşturması kapsamında Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ifadesi alınan CB, şüphelinin eski sevgilisi olduğunu ve o gün 2 arkadaşıyla birlikte Şahin K.’nin büyükannesinin evine gittiklerini söyledi. olayın. Şahin K.’nin izin vermemesine rağmen evde yalnızken kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirten CB, şikayetçi olduğunu söyledi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Şahin K., duruşmalardaki savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ileri sürdü. kendisinin ve CB’nin gönüllü olarak birlikte olduklarını söyledi. Şahin K., “CB’nin 16 yaşında olduğunu ve 10’uncu sınıfa gittiğini biliyordum. Kendisiyle zorla değil, kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdik. Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum.”

MESAJLARI DELİL OLARAK SUNDU

Şahin K., duruşma sırasında emniyet ve savcılıktaki sözlerini yineleyerek beraat ve tahliye talebinde bulunurken, sanık avukatı Sedat Gülen, müvekkili ile CB arasındaki sosyal medya ve WhatsApp yazışmalarını delil olarak mahkemeye sundu. karar duruşmasındaki savunması. Herhangi bir cinsel istismar hatasının bulunmadığını, müvekkilinin mağdurla kendi özgür iradesiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen Gülen, “Sanığın mağdura tecavüz etmediği açıktır. Bu durum, fotoğrafta yer alan Instagram mesajlarında da ortaya çıkmaktadır. Çünkü sanık ile mağdur arasındaki mesajların bağ sonrasında yazıldığı açıktır. Mesajların içeriği yaşadıklarıdır.” Bu bir cinsel bağlantıdır ve tekrarına dair yazışmalar vardır. Bu bile cinsel ilginin arzuyla ifade edildiğini gösteriyor. Üstelik mağdurun cep telefonundaki WhatsApp kayıtlarına baktığımızda 3 arkadaşıyla birlikte gönderdiği mesajlarda yine istek üzerine cinsel ilişkiye girdiği açıkça görülüyor. Mağdur bu mesajlarda arkadaşlarına ‘Şahin’le birlikte’ dedi. “Biz sevgiliydik. Şahin beni aldattı, engelledi. Aramalarıma cevap vermiyor” dedi.

‘YAŞINI BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL’ DİYOR, KUZENİ ŞAHİT OLARAK SÖYLEDİ.

Avukat Gülen, Ekim 2008 doğumlu mağdurun suçun işlendiği ay itibarıyla 15 yaşını doldurmadığını, aradan geçen 7 aylık süre nedeniyle müvekkiline isnat edilen suçun niteliğinin değiştiğini belirterek, ve söyledi:

“Buradaki tek sorun mağdurun yaşının 14 olmasıdır. Sanığın ‘taksir sorumluluğu’ kapsamında kusur kararlarından faydalanması gerekiyor. Sanığın mağdurun tam yaşını bilmesi mümkün değil çünkü mağdurun yaşı bu. Aynı okulda okuyan, aynı mahallede oturmayan, arkadaş ortamında tanışan mağdur, sanığa yaşını ne derse desin sanığın yaşının bilinmesi hayatın olağan akışına uygundur. Üstelik müvekkilim hem poliste hem savcılıkta hem de mahkemede verdiği ifadelerde mağdurun kendini tanıtırken 16 yaşında olduğunu söylediğini defalarca ifade etmiştir.Mağdur sanığı yaşı konusunda yanıltmıştır. “Mahkemede verdiği ifadede, mağduru sanıkla tanıştırdığını, görüşme sırasında mağdurun yaşını 16 olarak söylediğini ifade etti. Dolayısıyla sanık yaş konusunda yanılgıya düştü ve Eğer kurbanın reşit olmadığını bilseydi onunla bir ilişki kurmayacağını defalarca söyledi.”

‘MİNYON TİPİ OLDUĞU İÇİN KÜÇÜK OLDUĞUNU ANLAYABİLİYORDU’

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, maktulün ufak tefek olduğunu ve mağduru ilk kez gören birinin bile genç olduğunu anlayabileceğini belirterek, suçunun kanıtlandığı Şahin K.’yi 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. ‘çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçundan cezaevine gönderildi ve tutukluluğunun devamına karar verildi. Komite cezada herhangi bir indirim yapmadı.

haberkavak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu