Haber

Hatay depremleri Suriye’de yıkıma neden oldu: En az 470 kişi yaralandı

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler Lübnan, İsrail ve Mısır’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede hissedilirken, komşu Suriye’de 470’den fazla kişinin yaralandığı açıklandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Suriye’nin kuzeybatısında silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde en az 150 kişi yaralandı. Şam yönetiminin kontrolü altındaki bölgelerde 320’den fazla kişi yaralandı.

Afrin kırsalındaki Cinderes başta olmak üzere 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremde hasar gören bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

BM: ÜÇ SINIR KAPISI ÇALIŞIYOR

Öte yandan Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeybatısına yardım ulaştırmak için üç sınır kapısının (Bab al-Hawa, Bab al-Salam, Al-Rai) faaliyette olduğu belirtildi. Türkiye üzerinden.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stéphane Dujarric, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) yardım yüklü 10 tırının Al-Rai sınır kapısından ilk kez silahlı grupların kontrolündeki bölgelere girdiğini söyledi. Dujarric, “Suriye hükümeti onu yardım teslimatları için kullanmayı kabul ettiğinden beri bu, bu sınır kapısından geçen ilk BM konvoyu.” dedi.

SİZE: 12 UÇAK TAŞIMAYA ULAŞILDI

Öte yandan Suriye devlet kurumu SANA, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Rusya ve İran tarafından gönderilen deprem yardımını taşıyan 12 uçağın Şam, Lazya ve Halep havalimanlarına ulaştığını duyurdu. DSÖ Suriye Temsilcisi Vekili Dr. Iman Shanqiti’ye göre, örgütün gönderdiği uçak 33 ton ilk yardım tıbbi malzemesi ve hastane ekipmanı taşıyor. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu