Haber

Eski Bakan Faruk Çelik: 10 yıllık tecrübemi kullanacağım

ARTVİN (İGFA) –Kurulduğu günden bu yana AK Parti hükümetlerinde 10 yıl bakan, 20 yıl milletvekili olarak görev yapan Faruk Çelik, adayı olduğu seçim bölgesi Artvin’de büyük ilgiyle karşılanıyor.

Toplamda 2 milletvekili bulunan Artvin’de AK Parti’den bir ve CHP’den bir milletvekili bulunuyor. Artvin il merkezi, ilçe ve köylerini ziyaret eden Çelik, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 10 yıllık bakanlık tecrübesinin Artvin’e birçok faydalar getirmesi ve AK Parti’nin oylarını artırması bekleniyor. 174 bin nüfuslu Doğu Karadeniz ili Artvin, TBMM’de 2 milletvekili ile temsil ediliyor.

AK Parti Artvin milletvekili adaylarından Faruk Çelik, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin Cumhuriyet tarihinin en değerli seçimlerinden biri olduğunu söyledi.

Çelik, “Bu kritik coğrafyada Türkiye’nin her alanda güçlü olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız bir yandan savunma sanayisine odaklanırken, diğer yandan ekonomik alanda güçlenmemizi gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor. Yıllarca doğalgaz yok dediler, petrol yok dediler, çünkü kendi gemimiz yok diye el ele cezaya çarptırıldık, kendi mühendisimiz yok denmesine rağmen var denildi. Bu denizlerde, Akdeniz’de, Karadeniz’de petrol ve doğal gaz. Ekonomik olarak güçlü bir Türkiye, doğalgaz ve petrol Türkiye’nin enerjiye olan bağımlılığını ortadan kaldıracağı için hızla yoluna devam ediyor. Yüzde 20 civarında olan kendimizi savunma becerimiz şu anda yüzde 80’e ulaştı. Bir isme ihtiyacımız yok” dedi.

“10 YILLIK HİZMET DENEYİMİMİ ARTVİN İÇİN KULLANACAĞIM”

10 yıl bakan, 20 yıl da milletvekili olduğunu belirten Çelik, “Bu tecrübeyi Artvin için kullanacağız. Çay köyü kuracağız. Hızlı bir şekilde gençlerimize istihdam için organize sanayi bölgesini kuracağız. On binlerce gencimize istihdam sağlayacağız. Turizm ve tarım alanında büyük adımlar atacağız. Her mahallenin farklı bir kimliği olacak. Şehirlerimiz yaşanabilir yaşam alanlarına sahip şehirler olacak. Buraya gelen yabancılar hoş duracak ve tekrar gelmek isteyeceklerdir. Burada yaşayanlar için daha keyifli olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu