Ekonomi

Bugün kripto para piyasalarını etkileyebilecek 3 büyük olay

Bugün ABD federal mahkeme sisteminde her biri kripto piyasasında dalgalanma yaratma potansiyeline sahip üç büyük yasal olayın gerçekleşmesi planlanıyor. Bu olayların ortasında Columbia Bölgesi’nde (DDC) Binancemal varlığına el konulması davasıpiyasayı etkileyecek ilk olayın ortasında.

İkinci ve üçüncüde Hinman gazetelerinin New York Güney Bölgesi’nde (SDNY) yayınlanmasıve Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEC) Üçüncü Bölüm madeni para tabanıdilekçede yer almaktadır.

Binance varlıklarına el konulması olasılığını içeren DDC’deki duruşma, dönüm noktası teşkil eden bir olaydır. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in faaliyetlerinde herhangi bir aksama, piyasada değerli türbülansa neden olabilir.

Hinman makalelerinin SDNY’de daha sonra yayınlanması, kripto para birimlerinin yasal sınıflandırmasına ilişkin potansiyel olarak paha biçilmez bilgiler sunuyor. 2018’de SEC’in Kurumsal Finans Bölümü’nün o zamanki direktörü Bill Hinman, Ethereum Bunu savundu. menkul kıymet sayılamaz. Evrakların serbest bırakılması, Ether (ETH) fiyatını ve ötesini etkileyebilecek bir emsal sağlayarak kripto para birimlerinin yasal durumuna yeni bir netlik getirebilir.

Nihayet SEC’in Üçüncü Devre Coinbase dilekçesine yanıtı çok değerlidir. Coinbase’in dilekçesi, SEC’in kripto para ödünç verme programları üzerindeki yetkisi hakkında açıklama istiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesi, SEC’e Coinbase’den gelen kural koyucu bir dilekçe hakkındaki tutumunu netleştirmesini emretti. Coinbase, mevcut gereksinimlerin dijital varlıklar için uygun olmadığını savunarak dijital varlıklar dalında resmi kural koyma için SEC’e dilekçe verdi.

Mahkeme şimdi SEC’e Coinbase’in talebini reddetme niyetinde olup olmadığını, böyle bir kararın nedenlerini veya bir karara varmayı umduğu zaman çizelgesini yedi gün içinde açıklamasını emretti.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haberlerinde yayınlanmıştır.

sulakyurt-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu