Ekonomi

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 1,95 değer kazandı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 1,95 artışla 7.901,46 puana ulaştı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde olan BIST 100 endeksi, saat 13:00 itibarıyla önceki kapanışa göre 151,07 puan artışla 7.901,46 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 54,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 3,26, holding endeksi ise yüzde 1,27 oranında değer kazandı.

Tüm kesme endeksleri artarken en çok kazanan ise yüzde 5,20 ile taşlı toprak oldu. Analistler, Orta Doğu’daki çatışmalara ilişkin belirsizlikler nedeniyle küresel borsaların karışık bir seyir izlediğini belirterek, yurt içi piyasaların olumlu yönde ayrıştığını söyledi. Analistler, dünya genelinde jeopolitik risklerin hisse senedi piyasaları üzerindeki baskısını sürdürse de dün ABD’de son 16 yılın zirvesinden yaklaşık 15 baz puan düşen tahvil faizlerinin piyasalarda sınırlı da olsa bir rahatlama sağladığını belirtti.

Fed politika faizlerini uzun süre aynı seviyede tutacak

Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın siyasi faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre bu seviyelerde tutacağına ilişkin tahminler güçlenmeye devam ederken, önümüzdeki üç toplantıda bankanın siyasi faiz oranlarını sabit tutacağı varsayılıyor. Para piyasalarında fiyatlama. Analistler, öğleden sonra ABD imalat sanayi ve hizmetler departmanı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini, teknik açıdan BIST 100’de 7.960 ve 8.080 seviyelerinin görüleceğini belirtti. Endeks direnç konumunda, 7.890 ve 7.690 puanları ise destek konumunda. kayıt edilmiş.

inhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu