Ekonomi

BİM’in Rekabet Kurulu cezasının iptali için açtığı dava reddedildi

BİM zincir marketler Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP), Rekabet Kurumu’nun 2021 yılında şirkete verdiği para cezalarına karşı dava açtı. iptal etmekdavasının idare mahkemesi tarafından esastan reddedildiğini açıkladı.

Şirket, 30 gün içinde ikinci derece mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edecek. çekicibaşvuracaklarını açıkladı.

BİM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30.10.2021, 17.02.2022 ve 18.03.2022 tarihli KAP açıklamalarımızda, Rekabet Kurumu’nun Şirketimizin de aralarında bulunduğu 5 zincir market ve 1 tedarikçi firmaya idari para cezası verdiği ve iptal davası açıldığı duyurulmuştur. İdare Mahkemesi (ilk derece mahkemesi) nezdindeki dava bu gerekçeyle reddedilmiştir.Karara itiraz için, içinde ikinci derece mahkemesi olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz edilecektir. 30 gün.”

Ne oldu?

Ekim 2021’de Rekabet Kurulu, BİM, Carrefour SA , Migros, ŞOK, A101 ve Savola Gıda’ya toplam 2 milyar 671 milyon lira ceza kesildi. 958 milyon lira ile tüm piyasalar içinde en ağır cezayı BİM aldı ve kararın iptali için dava açtı.

mezitli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu