Teknoloji

BAYKAR’ın yeni teknoloji mükemmelliği ilk kez sergilendi!

Mühimmat alanına da yeni adım atan BAYKAR, Kanatlı Seyyar Mühimmat (KAGEM) ailesinin ilk üyesi olan KEMANKEŞ Küçük Seyir Füzesi’ni tanıttı. Menzili 200+ kilometre olan KEMANKES’in ilk atış testi de başarıyla gerçekleştirildi.

KEMANKES FÜZESİNDEN DAHA BÜYÜK VE AĞIR

Pakistan Hava Kuvvetleri’nin kısa süre önce servis ettiği bir görüntüde, BAYKAR üretimi AKINCI ile BAYKAR logolu çeşitli uçak ve füzeler görüntülendi. Görüntülenen füzelerin ortasında, “KaGeM V3”Bir eser dikkat çekti.

BAYKAR logolu KaGeM V3’ün, BAYKAR’ın füze ailesinin yeni üyesi olduğu varsayılıyor.

Füzenin 30 kilogram ağırlığındaki KEMANKEŞ Füzesine göre oldukça ağır ve büyük olduğu iddia ediliyor.

KaGeM V3 füzesinin turbojet füze motoruna sahip olması öngörülüyor. Füzenin Pakistan’a ihraç edilmiş olması veya Pakistan ile ortaklaşa geliştiriliyor olması mümkündür.

BAYKAR tarafından stratejik amaçlara karşı kullanılmak üzere geliştirilen KEMANKES, kanatlı yüzer mühimmattır. AKINCI TİHA, BAYRAKTAR TB2 ve BAYRAKTAR TB3 SİHA’lardan kullanılacak olan KEMANKES Mühimmatı, 200+ kilometre menzile sahip.

KEMANKES SEYAHAT FÜZESİ ÖZELLİKLERİYLE HERKESİ ETKİLİYOR

1 saat havada kalma süresi bulunan KEMANKEŞ KAGEM, turbojet motoru sayesinde amacına hızla dönebilmektedir.

Otonom uçuş yapma kabiliyetine de sahip olan KAGEM, cephe gerisindeki stratejik hedefleri imha etmek için özel olarak tasarlandı.

Yapay zeka ile güçlendirilmiş optik güdümle donatılan KEMANKES, 18.000ft irtifaya kadar görev icra edebiliyor. Maksimum 0.7 Mach hızında hedefine dalış yapabilen mühimmatın normal seyir hızı ise 0.3 Mach.

1.73 metre uzunluğa ve 1.25 metre kanat açıklığına sahip olan KEMANKES KAGEM, 6 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. Maksimum ağırlığı 30 kilogram olan dolaşımdaki mühimmat; 2 eksenli sabitleme, 36x yakınlaştırma ve 2,8 kilometrelik lazer mesafe bulucuya sahip bir kamera sistemi ile donatılmıştır.

BAYKAR’ın daha ağır ve uzun menzilli mühimmat üzerinde de çalıştığı iddia ediliyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYIST.COM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu