Haber

Balbay’ın Manavgat’ta Uğur Mumcu’yu anması

Manavgat Belediyesi, Kemalist Niyet Derneği Manavgat Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Manavgat Şubesi, gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın katılımıyla, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda bombayla öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu 31 yıllar önce Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi. yılında düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anma etkinliğine Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı Öykün Başar, ADD Manavgat Şube Başkanı Yaşar Bulut, ÇYDD Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çiçek, belediye başkan yardımcıları, meclis katıldı. . üyeleri, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte demokrasi şehitleri Ali Gaffar Okkan, İsmail Cem, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu ve Çetin Emeç de anıldı.

Manavgatlı vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Mustafa Balbay, okurlarının kitaplarını imzaladı. Etkinlik, demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Uğur Mumcu’nun hayat hikayesinin anlatıldığı video gösteriminde vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, ADD Manavgat Şube Başkanı Yaşar Bulut ve ÇYDD Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çiçek, günün anlam ve değerini anlatan bir konuşma yaptı.

“MİLLETİMİZDE CUMHURİYET RUHU YAŞIYOR”

Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, millette Cumhuriyet ruhunun yaşadığını, bu ruhun, bu bilincin kitleselleştirilerek iktidara getirilmesi gerektiğini söyledi. Balbay, “90’larda arka arkaya düzenlenen suikastlarda hedef bağımsızlık, Atatürk, Kemalizm ve Atatürk’ü gerçekten anlayan, anlatan insanlardı. Tamamen bağımsız bir Kemalizm ruhu oluşturmayı amaçlayan, anti-emperyalist insanları katlettiler. Bunu gördüler. katlederek bu aydınlara unutturamadılar, ruhlarını yok edemediler.” “Bu amaçla 2000’li yıllarda hem ADD’yi hem de ÇYDD’yi terörist ilan etmeye kadar giden bir süreç başlattılar. Ancak ne olursa olsun bu komploların kurbanı olan arkadaşlarımız ayakta can verdi.”

“ANITI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun Atatürkçü, laik ve demokratik Türkiye’nin yılmaz savunucularından biri olduğunu ve anısına saygıyla eğildiklerini söyledi. Başkan Sözen, “Bugün, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet yolunda kaybettiğimiz onlarca aydınımızı Uğur Mumcu şahsında anıyoruz. Ne yazık ki ülkemiz, bu gidişatı değiştirebilecek, her biri birbirinden değerli aydınlarını kaybetti. 90’lı yıllarda Türkiye’nin kaderi birbiri ardına geldi. Cumhuriyetimize ve başarılarına canlarıyla değer verdiler.” “Bütün demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. İnşallah gelecekte onların da ideallerinde olan daha çağdaş, demokratik ve özgür bir Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız.”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, katılımlarından dolayı Mustafa Balbay’a plaket ve çiçek takdim etti.

habercumra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu