Haber

Bakan açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki KOBİ’lere verilen finansmanın hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakan Kacır, yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesindeki çalışmaları öncelikleri arasına aldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın ‘Deprem bölgesi önceliğimizdir’ mesajıyla harekete geçtik ve deprem bölgesinde çalışmalarımızı başlattık. Büyük ve küçük sanayi sitelerinde tahribatın etkilerini en aza indirmek için en kısa sürede bölgede çalışmalarımızı başlattık.Ayrıca kendi ve orta ölçekli işletmelerimizi de kapsayacak şekilde çalışmalar yürüttük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ekim’de açıkladığı, Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliğiyle yürüttüğümüz Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Yeniden Canlandırma Projesi kapsamında başvuruları onaylanan işletmelerimize ödeme yapılması . İşletmelerimiz, “Altta yatan fiyatlar hesaplarına yatmaya başladı. 11 ilden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon TL finansman aktardık” dedi.

‘YENİ FONLAR DA GELECEK’

Programa başvurulara yoğun talep olduğuna işaret eden Kacır, şöyle konuştu: “Şu anda başvuran işletme sayısı 50 bine ulaştı. 450 milyon doların tamamını bölgedeki işletmelere aktaracağız. Almaya devam edeceğiz. Bütçenin tamamı bitene kadar programa başvurular yapılacak. Bu desteğe yeni fonların eklenmesi deprem bölgesinde canlanmayı sağlayacaktır.” “Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.”

İŞLETME BAŞINA 750 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında bölgedeki işletmelerde oluşan zararın karşılanması amacıyla ‘Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Yeniden Canlandırma Projesi’nin hayata geçirildiği hatırlatıldı. Ekonomik canlanmayı sağlamak ve “Proje kapsamında, Dünya Bankası’ndan 450 milyon dolar finansman sağlanan destek, Kosgeb aracılığıyla küçük, orta ve ağır hasar veren işletmeler için farklı seviyelerde sağlanacaktır. Finansman sağlayacaktır. İşletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında. Tamamen faizsiz olan programda işletmelerden teminat istenmeyecek. KOSGEB desteği 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayda “KOBİ’ler ödeme yapmayacak. Ödemeler önümüzdeki 12 ayda 3 taksitte yapılacak” denildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu