Ekonomi

Altın fiyatlarında dolar baskısı devam ediyor

Altın fiyatları, yüksek dolar ve tahvil faizlerinin baskısı altında yaklaşık iki haftadır dip seviyelerine yakın seyrediyor.

Spot piyasada altının ons fiyatı dün 25 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra hafif bir yükselişle şu anda 2 bin 29 dolar seviyesinde bulunuyor.

2008 liraya yükselen gram altın şu anda 1995 liradan, çeyrek altın ise 3 bin 274 liradan satılıyor.

DOLARDA SON ARTIŞ

Dolardaki kademeli yükseliş devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 30,57, euro/TL ise 32,91 seviyesinde hareket ediyor.

FED’DEN DAHA AZ İNDİRİM BEKLENTİLERİ

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) beklentileri piyasanın tarafını belirleyen temel unsur olmaya devam ediyor. Siyasi faizlerin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalması ve faiz indirimlerinin ertelenmesi durumunda yatırımcıların beklentileri değişti.

Geçen yıl toplam 150 baz puanlık faiz indirimini fiyatlandıran vadeli işlem sözleşmeleri, artık faiz indirimlerinin 115 baz puanda kalacağını fiyatlamaya başladı.

Bu durum nedeniyle ABD Hazine tahvili getirileri yüksek kaldı. ABD faiz beklentilerine duyarlı olan 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi dün görülen bir ayın zirvesi olan yüzde 4,4471’e yakın kaldı. ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi yüzde 4,1347 seviyesinde yatay kaldı.

DOLAR 3 AYIN PİKİNE YAKIN

Uluslararası piyasalarda, Fed’in bu yıl agresif faiz indirimi yapacağına dair beklentilerin azalmasıyla dolar üç ayın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyrediyor. Doların en önemli 6 para birimine karşı ölçümünü yapan dolar endeksi, 104,00 seviyesinde 14 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra dün 104,35’e geriledi.

nizip-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu