Haber

AİHM, Sahil Güvenliğin Suriyelilere ateş açtığı gerekçesiyle Yunanistan’ı mahkum etti

AİHM, İsveç’te yaşayan 3 düzensiz Suriyeli göçmenin, açılan ateş sonucu yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden yakınları adına 2016 yılında Yunanistan aleyhine açtığı davayı karara bağladı.

Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) yaşam hakkına ilişkin ikinci maddesini ihlal ettiğine karar veren AİHM, Yunanistan’ın başvuruculara 80 bin euro manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, 22 Eylül 2014’te Keçi Adası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekneyi durdurmak için 13 kez ateş açtı.

Yangın sonucu 2 Suriye vatandaşı yaralanırken, kısa süre sonra 1’i hayatını kaybetti.

AİHM, 2014 yılında Bulamaç Adası açıklarında boğulan 11 kişiyi kurtarmak için hiçbir şey yapmadığı ve olaya ışık tutacak aktif bir soruşturma yürütmediği gerekçesiyle Yunanistan’ı geçen yıl 330 bin euro tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Karara ilişkin Yunanistan’da Yeni Sol’dan yapılan açıklamada, “Bugün Yunanistan için utanç verici bir gün olarak hatırlanacak”“dedi.

Açıklamada Akdeniz’in mezarlığa dönüştüğü belirtildi. , “Yabancı düşmanı ve ırkçı içgüdüleri beslemek”Göç sorununa çözüm bulunmasını engellediği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu