Haber

Adalet Bakanlığı’ndan savcılıklara kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı genelgesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla tüm başsavcılıklara genelge gönderildi. Genelgede, kadın, çocuk, aile ve toplum hayatını doğrudan etkileyen, mağdur ve zanlıların özellikleri nedeniyle toplumda hassasiyet yaratan hataların etkin bir şekilde soruşturulmasının değerli olduğuna işaret edildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCISINA DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLMESİ İSTENDİ

Genelgede, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen, aile ve toplum hayatını doğrudan etkileyen ve nitelikleri nedeniyle toplumda ayrı bir hassasiyet oluşturan kabahatlere ilişkin soruşturmaların Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi istendi. Mağdurlar ve şüpheliler hakkında. Genelgede, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye konu olan suçların soruşturma süreçlerinin titizlikle takip edilmesi ve aktif soruşturma yürütülmesi için her türlü tedbirin alınması gerektiği vurgulandı.

“Derhal CEZA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİN”

Bozdağ imzalı genelgede, Adalet Bakanlığı’nın görev alanındaki uygulamayı takip etmek, gerekli araştırmaları yaparak analiz önerileri geliştirmek ve mevzuat hazırlıklarını yapmak gibi bir misyonu olduğu hatırlatıldı. tüm ülkeyi ilgilendiren olaylar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi ve ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla, söz konusu soruşturmalara ilişkin bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal Ceza Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi talep edildi. İşler.

BİLGİLENDİRME FAALİYETİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Genelgede, kadın ve çocuklara yönelik suçlara ilişkin soruşturma süreçlerine ilişkin basın daireleri ve medya irtibat büroları aracılığıyla gerekli bilgilendirme çalışmalarının gecikmeden yapılması gerektiğine işaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu